Як очищати кондиціонер?

Кондиціонування повітря в будинках стає все більш популярним. Саме завдяки цьому зростає рівень комфорту вдома чи на роботі. Можна використовувати кондиціонер не тільки влітку, як багато хто звик, а ще й узимку. Щоб обладнання працювало вправно, потрібно правильно доглядати за ним і обслуговувати. У разі потреби – здійснювати ремонт кондиціонерів Львів має відповідних спеціалістів.

Чому важливо правильно доглядати за пристроєм?

Слід пам’ятати, що якщо у вас не буде звички підтримувати кондиціонер в чистоті, ймовірно, це призведе до пошкодження механізму дії. Так можуть виникнути значні несправності, включаючи пошкодження компресора. Забруднений пристрій також є потенційним середовищем проживання мікроорганізмів, які викликають неприємні запахи, алергію, різні недуги та захворювання.

Як запобігти потенційним загрозам, щоб кондиціонер слугував і захищав наші будинки та офіси якомога довше? Очищення зовнішнього блоку чи конденсатора має бути пріоритетним завданням. Цей пристрій перебуває в сильно забрудненому стані. Оточення, в якому він працює, сприяє появі таких органічних елементів, як пил, пилок, дощ, комахи тощо.

Завдання конденсатора – ефективний теплообмін. Рейки, які піддаються загрозам, із часом забруднюються, втрачають свою продуктивність через засмічення та нарощування шарів різного покриття. Це зменшує потік повітря й створює певну ізоляцію, штучно збільшуючи робочу температуру.

Вам не доведеться довго чекати наслідків занедбаних плавників у конденсаторі. Пристрій функціонуватиме гучніше й менш ефективно, а також споживатиме більше енергії. Через це прискориться його руйнування.

Як потрібно чистити кондиціонер?

Негативних наслідків легко уникнути, регулярно очищуючи пристрій. Варто дотримуватися відповідних інструкцій виробника – це не вимагає спеціальних знань або професійних інструментів.

Все, що вам потрібно зробити – це придбати потрібний продукт, адаптований до типу забруднення, з яким ви маєте справу. Слід зрозуміти, з чим ви будете боротися: з пилом, ґрунтом, жиром або пилком. Тобто оцініть умови, за яких працює зовнішній блок. Однак якщо ви не впевнені, як подбати про конденсатор, варто звернутися за допомогою до професійної компанії з монтажу чи обслуговування.

Чистка внутрішнього блоку також дуже важлива.

Охолодження або нагрівання простору вимагає обробки повітря, яке має прямий контакт із теплообмінником. І тут цей елемент є для нас найважливішим. Його чистота безпосередньо переходить у чистоту того, чим ми дихаємо. Звичайно, наслідки недбалості схожі з наслідками конденсатора. Забруднення, нальоти або взагалі бруд на частинах кондиціонера посеред кімнати з часом призведуть до його несправності, забиратимуть більше енергії, будуть накопичувати та розмножувати небезпечні для здоров’я бактерії.

Навіть якщо це елементи, які менш піддаються забрудненню, вам потрібно забезпечити чистоту плавників , фільтрів або лотка для крапель. Засоби для їхнього очищення також широко доступні, але вони більш м'які в експлуатації.

Згадаймо про дезінфекцію.

Очищення випарників – частина постійного процесу в догляді за чистотою приміщень. Знищуючи мікроорганізми, ви забезпечите себе здоровим повітрям без запаху. Пам’ятайте про інші елементи, які контактують із лотками для крапель. Засоби для їхнього очищення легкі в користуванні: просто прочитайте етикетку, де є використання та вказівки. Також не завадить перевірити наявність у них усіх дозволів і сертифікатів.

Залишається час від часу демонтувати та чистити чутливі компоненти внутрішнього блоку кондиціонеру, щоб він працював справно та ефективно. Однак найкраще в цьому випадку звернутися за допомогою до кваліфікованої сервісної компанії.

0
репостів
0
репостів