Що варто придбати фотографу-новачку

shr

Якщо ви раптом вирішили спробувати себе у мистецтві фотографії, вам обов’язково потрібно буде придбати власне фотообладнання. Але що конкретно потрібно купляти - для новачка важко розібратися. В інтернет-магазині “ABC Фото” є все необхідне. Проте спробуємо розібратися у базовому професійному наборі хорошого фотографа.

Фотокамера

Хороша фотоамера повинна стати для вас продовженням вашої руки знімає. Її слід використовувати без зусиль, щоб процес зйомки проходив якомога простіше. То яку камеру варто обрати?

Для початку багатьох фотографів хорошим вибором буде - DSLR початкового рівня (дзеркальна камера) або evil-камера. Різниця між цими двома типами камер полягає в тому, що у дзеркальних камер видошукач заснований на дзеркалі, розташованому за об'єктивом під кутом 45 градусів до його оптичної осі. Це дозволяє здійснювати візування безпосередньо через знімальний або допоміжний об'єктив. У бездзеркальних камер немає дзеркала, це дозволяє їм бути меншими і легшими.

Хоча насправді, немає нічого поганого у використанні камери, яка у вас вже є. Навіть якщо це камера на смартфоні. Ви можете знімати відмінні фотографії на будь-яке обладнання, якщо ви чітко знаєте його межі і можливості.

Об'єктив

Друга важлива частина обладнання - об'єктив. У деяких випадках лінзи є навіть більш значущими для зйомки, ніж сама камера. Тому що за допомогою об'єктива фактично передається світло на світлочутливий елемент камери.

Деякі фотоапарати дозволяють вам змінювати лінзи. Такі об'єктиви називають змінними. Можна поміняти "простий" портретний об'єктив на величезний дорогий "спортивний об'єктив", але використовувати при цьому ту ж камеру. Це велика перевага, яке робить вашу систему більш гнучкою для різних типів фотографії.

Який об'єктив слід вибрати?

Деякі фотографи використовують лінзи, які ходять у комплект з камерою. Інші ж купують свої камери і окремо до них вибирають об'єктиви. Але в будь-якому випадку об'єктив необхідний. Є два (і, можливо, три), які рекомендують для початківців. Вам слід розглянути варіанти і розставити для себе пріоритети: від найбільш до найменш важливих.

Об'єктиви, які масштабуються, наприклад, об'єктив 14-42 мм, 16-50 мм, 18-50 мм, 18-55 мм або 18-105 мм. Це досить універсальні об'єктиви, їх використання дасть чітке уявлення про те, які спеціальні лінзи купувати в майбутньому.

Основний об'єктив, який не масштабується, приміром, 25 мм f / 1.8, 35 мм f / 1.8 або 50 мм f / 1.8. Об'єктиви з фіксованою фокусною відстанню особливо гарні для портретів та фотографій з ефектом "дрібною фокусування".

Телеоб'єктив, наприклад, 55-200 мм. Подібний тип об'єктива дозволяє фотографувати віддалені об'єкти, що може знадобитися при фотографуванні дикої природи або спорту, хоча не всім фотографам необхідна ця можливість в першу чергу.

Сумка для фотокамери

На відміну від камер або об'єктивів сумки для фотоапаратів прості. Вибір робиться, в основному, за допомогою здорового глузду - якщо сумка зручна, і вона добре підходить вашому обладнанню, беріть. Однак, ви повинні вибрати відповідну з самого початку. Не дивуйтеся, але ідеальна сумка залежить від типу фотографій, які ви плануєте знімати.

Карта пам'яті

Наступний елемент - карта пам'яті. Карти пам'яті зберігають фотографії і дозволяють переносити їх з камери на комп'ютер. Вони важливі для будь-якого фотографа.

Штатив

Штативи надзвичайно цінні для багатьох фотографів. Ступінь важливості використання штатива, звичайно, безпосередньо залежить від об'єкта зйомки. 

Який штатив вибрати?

Правда полягає в тому, що у всіх триподів є компроміси. Наприклад, якщо вам потрібен легкий штатив, вам доведеться жертвувати стійкістю. "Стійкий олов'яний солдатик" матиме пристойну вагу, та й ціна може виявитися вище, ніж ви розраховували витратити.

Фільтри

Фільтри ставляться прямо перед вашим об'єктивом (або, рідше, за ним), з їх допомогою можна змінити світ, який камера захоплює. Вони - важлива частина фотографії, хоча вам може і не знадобитися стільки фільтрів, скільки ви думаєте.

Спалах

Спалах необхідний для багатьох типів фотографії. Він важливий, якщо ви хочете фотографувати людей в умовах недостатнього освітлення, для управління світлом при зйомці. Це також хороший спосіб освітлити темні тіні, навіть вдень, наприклад, при зйомці на пляжі.

Додаткові батареї

Кожен раз, коли ви купуєте камеру, вона буде продаватися з акумуляторною батареєю і зарядним пристроєм. Проте, одного зарядника може бути недостатньо. Ніколи не варто упускати хороший знімок, тому що ваша батарея мертва, незалежно від причини. Візьміть собі хоча б одну резервну батарею (і навіть більше, якщо ви виявите, що двох недостатньо).

0
репостів
0
репостів