Інвестиції: секрети для початківців

arh

Якщо ти не професійний економіст чи фінансист, тоді у фінансовій грамотності важко бути експертом. На побутовому рівні з власного досвіду ми розуміємося скільки грошей нам треба для прожиття, скільки для бажаних покупок. Але як розпорядитися заощадженнями, щоб вони не просто “лежали під матрацом”, а примножували прибуток, цього навряд чи хтось нас вчив. Бо інвестиції - це тема більше популярна у вузьких колах. Та чи в нас час обов’язково бути фінансовим експертом, щоб зрозуміти у що можна інвестувати? https://pmtrade.com/ - це той, хто допоможе заробити без особливих зусиль. Головне прислухатися до порад фахівців і повірити в успіх.

Якщо ж ви ще визначаєтеся з експертним помічником, якому довірите свої кровні. Тоді насамперед варто запам’ятати наступні правила, що допоможуть новачкам-інвесторам не попасти у халепу.

Не інвестуйте останні кошти

Наприклад, велику частину заробітної плати або річну премію. Інвестувати можна тільки вільні гроші - ті, які не знадобляться вам для життєзабезпечення у найближчий час: накопичення, заощадження.

Не починайте з великих сум

Інвестуйте гроші, які можете дозволити собі вивести з особистого або сімейного бюджету без страху опинитися на мілині. Приватне інвестування - не азартна гра, а процес, що вимагає знань, умінь і навичок, тому вчитися варто на невеликих сумах.

Пам'ятайте про ризик

Будь-яке вкладення коштів несе ризики різного рівня. Навчіться прораховувати їх і дізнайтеся способи зниження (наприклад, складання диверсифікованого інвестиційного портфеля - випадок, коли ви вкладаєте в кілька різних інструментів). Простіше кажучи, не кладіть всі яйця в один кошик.

Не використовуйте сумнівні джерела інформації про процес інвестування

На жаль, в інтернеті дуже багато псевдо корисних сайтів, які пропонують привабливі, але небезпечні стратегії. Звертайтеся до офіційних джерел - сайтам сертифікованих брокерів, порталів банків та емітентів цінних паперів. Тим більше, що у серйозних компаній є зручні мобільні додатки - таким чином ви зможете інвестувати і спостерігати за рухом своїх грошей в режимі реального часу там, де вам зручно.

Диверсифікуйте свої інвестиції

Вкладайтеся в різні інструменти, вибирайте комплексні стратегії, поєднуйте способи отримання доходу. В умовах сучасної економіки та геополітики краще диверсифікувати свій портфель вкладень не тільки по інструментах, а й по галузях і приналежності до різних країн емітентів, термінів, надійності, ліквідності. Так ви частково застрахуєте себе від втрат.

Інвестуйте тільки в ті інструменти, які ви розумієте

Ви повинні мати точне уявлення про те, як будуть працювати ваші гроші, шляхом чого і в які терміни формується дохід, які ризики ви можете понести.

Обов'язково пробуйте інвестувати ще раз

Навіть якщо перший виявився не найвдалішим. Проаналізуйте свої помилки, оціните нові можливості, проконсультуйтеся з брокером і спробуйте ще раз.

Працюйте з професіоналами, особливо на початковому етапі

Робота з брокером дозволяє уникнути дурних і образливих помилок, навчитися працювати з інструментами і отримати доступ до ексклюзивної аналітики, без якої грамотні інвестиції неможливі. І головне, пам'ятайте: професійний брокер гарантує прозорість і підконтрольність всіх операцій. Якщо цього немає, відмовтеся від запропонованих вам послуг.

0
репостів
0
репостів