Мотокоса: види та особливості

Знімок екрана о 22.01.27

Як тільки на весні сходить сніг, все навкруги оживає і починає вбиратися у зелень. Але вже через декілька тижні приємна весняна зелень починає перетворюватися на зарослі та чагарники. Якщо вчасно не зреагувати та не почати контролювати висоту трави та кущів, можна отримати не зовсім приємну картину. А допомогти у цьому може мотокоса. Придбати не дорогу мотокосу можна в інтернет-магазині “Romb”. Там хороший вибір і якісна техніка.

Мотокоса - інструмент, який допомагає стригти галявини, газони та іншу рослинність. З її допомогою можна легко зрізати рослини у важкодоступних місцях, зменшуючи чагарники і проростки дерев. Апарат, оснащений спеціальними насадками, які дозволяють обробляти живопліт і доводити до ладу клумби. 

Види мотокоси

Розрізняють декілька видів пристроїв для стрижки рослинності:

  • побутові - полярні серед власників дачі та приватних територій. Така мотокоса спокійно справляється зі скошуванням бур'яну на не великих площах. 
  • напівпрофесійні - часто застосовують досвідчені садівники, ландшафтні дизайнери та власники великих територій. Витримують більше навантаження та частіше використання.
  • професійні - найкращі для обробки великих площ. Їх часто використовують у комунальних господарствах для облагородження територій.

Знімок екрана о 22.01.45

Особливості будови мотокоси

Мотокоса складається з декількох елементів.

  1. Штанга. Вони своєю чергою поділяються на декілька видів: розбірну, вигнуту та пряму.
  2. Двигун. Залежності від пального, можуть бути двотактні і чотиритактні. Двотактний двигун працює на суміші бензину з мастилом. Натомість у мотокосі з чотиритактним двигуном є одна відмінність. Вона аналогічно працює на бензині і маслі, але не змішуються, а знаходяться у різних місткостях.
  3. Косильна головка. Щоб обрати потрібну, спершу необхідно визначитися з територією, на якій працюватиме мотокоса. Автоматичні косильні головки самостійно регулюють довжину волосіні. У напівавтоматичних подача волосіні відбувається тоді, коли натискаєш косильною головкою на ґрунт. Ручні головки мотокоси працюють з допомогою звичайного захоплення волосіні. 

Важливо, що на потужніших моделях мотокоси може бути установка ножа. Відповідно до виду роботи використовують ножі різних діаметрів, різної товщини та будови. Для безпечного користування різальні елементи мотокоси прикривають захисним кожухом.

0
репостів
0
репостів