Перетяжка - це як друге життя для ваших меблів

Певно у кожного вдома є улюблений диван, або крісло. На ньому приємно сидіти, читати, дивитися улюблений серіал чи фільм, гортати сторінки соціальних мереж, пити каву та спілкуватися з рідними і друзями. З часом це вже не просто меблі, це уособлення спогадів та теплих моментів про найближче і найприємніше. І коли приходить час змінювати меблі на нові та практичніші, не завжди так легко перекреслити все пережите, що пов’язано з ними. Бо темні кола від вина - це час проведений з друзями, помальовані бильця - це малюк вчився писати, плями - це слина домашнього улюбленця. Хіба можна просто забути про такі моменти? Тому не обов’язково відразу викидати улюблений диван чи крісло разом з пережитими емоціями. Можна заказать перетяжку мебели і подарувати їм друге життя.

Що включає перетяжка меблів?

Перетяжка, обтягування, перетягування, або ж обшивка - це не просто нова тканина на меблях. Це практично реставрація диванів та крісел. Бо включає не лише покращення зовнішнього вигляду, а й відновлення та удосконалення якості меблів. Це може бути заміна тканинної оббивки, поролону, пружинних блоків, ремонт каркасу, механізмів трансформації.

Знімок екрана о 17.43.35

Причини перетяжки меблів

Фахівці рекомендують проводити реставрації своїх меблів кожних чотири-вісім років. Оскільки з роками:

  • зношується оббивка та збивається м'який наповнювач. На тканині з’являються потертості, плями, а місце, де найчастіше сідають, помітно починає провалюватися.
  • меблі хочеться осучаснити. Оббивна тканина вже не в моді, а колір вже не так подобається, як колись при купівлі. Пофарбували стіни і зробили перестановку, відповідно і меблі бажано підрихтувати.
  • не дуже якісне виробництво стає більш помітним. Після декількох років користування, якщо тканина була не дуже добре пришита, починає рватися. А ніжки, які не дуже міцно були прикріплені, починають хитатися.
  • змінюється місце проживання і габарити меблів вже не дуже поміщаються у нові кімнати. Потрібно трішки переробити чи зменшити.
  • накопичується бруд і пил. Тому заміна тканинного покриття буває вкрай необхідною.

Як проходить процес професійної перетяжки

Якщо ви вирішили відправити свої меблі на перетяжку, то важливо розуміти як відбувається цей процес.

Спочатку майстри знімають старий чохол і за його зразком готується новий. Далі новий чохол “одягають” на диван чи крісло. 

Якщо є потреба, перед “одяганням” замінюють м’які елементи меблів, змінюють підстилочний матеріал та ремонтують каркас.

Після цих процедур ваш диван чи крісло отримає нове життя і виглядатиме ніби щойно з магазину.

0
репостів
0
репостів