Ноутбук: як обирати і на що звертати увагу

Виконання робочих завдань, спілкування у соціальних мережах, пошук потрібної інформації, перегляд фільмів, гра в улюблені комп’ютерні ігри - це лише короткий перелік того, як ми використовує власний ноутбук. Сьогодні комп’ютерна техніка стала невіддільною частиною нашого життя. В інтернет-магазинах https://eldorado.ua/uk/notebooks/c1039096/ ноутбук можна придбати на будь-який смак та для будь-яких цілей. Проте при купівлі цього гаджета ми часто розгублюємося у характеристиках і не розумію, що з того для нас оптимальне і потрібне. То на що ж варто звертати увагу?

Монітор

Розрізняють ноутбуки за розміром діагоналі монітору. Бувають менших розмірів - 13, 14 дюймів. Та більших - 15, 17 і навіть 19 дюймів.6460589 1574678460

Якщо плануєте носити ноутбук із собою, або подорожувати з ним, тоді варто зупинитися на девайсах з невеличкими моніторами. 13,3-14,1 дюйма добре справляються у створенні презентацій, таблиць або ж перегляді відео. Також значною їхньою перевагою є мінімальна вага ноута, зазвичай до 2 кг.

Щоб поєднати мобільність ноутбука з можливістю комфортної гри на ньому, можна обрати 15,6 дюйма. Це класичний ноутбук, який зручний у транспортуванні і має достатньо великий екран для роботи.

Купуючи ноутбук на 17,3 і більше дюймів, варто врахувати, що вони заважкі, переважно більше 3-х кг. Але такий дисплей крутий для ігор та переглядів фільмів.

Окрім цього, дисплеї бувають:

  • з глянцевим покриттям - чудово передає кольорову гаму, проте на дворі у сонячний день бліки значно погіршують можливість розпізнавання картинок.
  • з матовим покриттям навпаки чудово підходить для роботи у дорозі та менше навантажують очі.

Процесор

Однією з головних складових будь-якої комп’ютерної техніки є процесор. Від нього залежить, які програми можна буде використовувати та скільки операцій одночасно виконувати.

6461425 1575382322Якщо ви плануєте грати в ігри, обробляти фото та відео у спеціальних програмах, тоді краще звертати увагу на ноутбуки з потужним процесором. Якщо ж достатньо просто працювати у тестових документах та переглядати відео, то простішого процесора буде достатньо.

Оперативна пам’ять

Ще одним з головних елементів ноутбуку є оперативна пам’ять. Вона впливає на швидкість реакції системи на виконання дій користувачів.

Зазвичай, 4 ГБ пам’яті достатньо для виконання простої поточної роботи, або для домашнього користування. Якщо працювати з відео та гри у ігри, тоді краще вибирати між девайсами з 8 ГБ пам’яті.

Відеокарта

Від цієї деталі залежить якість та швидкість обробки зображення. Розрізняють 2 типи відеокарт:

  • інтегрована розрахована на виконання простих задач: перегляд відео, навіть високого розширення, показ презентацій, робота з документами тощо.
  • дискретна дозволяє насолоджуватись сучасними іграми.

Порти

Характерною відмінністю ноутбука є наявність різних портів, які допомагають під’єднувати зовнішні елементи. Існують:

  • USB-порт для підключення додаткової клавіатури, миші, різноманітних аксесуарів.
  • LAN (RJ-45) для під’єднання до мережі Інтернет через провід.
  • HDMI та DisplayPort. для підключення до проектора чи зовнішнього екрана.
  • MiniJack забезпечує підключення до колонок, навушників і гарнітури.
0
репостів
0
репостів