З чого почати вивчення англійської мови і як не допустити помилок

Вивчення англійської мови, без допомоги репетитора - завдання не те, щоб складне, але і елементарним його не назвеш. Людині потрібна серйозна мотивація, щоб впоратися з поставленим завданням. Якщо її не буде, то опанувати мову не вийде. Ми радимо звертатись до спеціалізованих шкіл як welcome-english.ru, але якщо такої можливості у вас немає, тоді читайте нижче наші поради.

З чого почати вивчення англійської

Виділяють 7 головних правил успішного самостійного вивчення англійської мови

  1. ПОЧАТОК З ОСНОВ
    Якщо ви ніколи не мали справу з англійською мовою, перші заняття потрібно присвятити алфавіту, потім - правилами читання (транскрипції). Їх освоєння може зайняти до місяця за умови, що уроки будуть проходити 2-3 рази в тиждень по 60-90 хвилин. Неможливо вивчити нову мову, не знаючи букв.
  2. УВАГУ НА ГРАМАТИКУ
    Вивчення теорії займає дуже багато часу. Буде потрібно витримка, але без знань, в якому порядку йдуть частини мови в реченні або який час потрібно використовувати в тій чи іншій ситуації, результату не буде. Важливо придбати хороший підручник і буквально «зазубрювати» кожен параграф. Граматика в ньому повинна бути викладена послідовно і зрозуміло.
  3. ПЕРЕГЛЯД ДОБРЕ ВІДОМИХ ФІЛЬМІВ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ
    Дозвілля присвятіть старим фільмам англійською мовою або з українськими субтитрами. Кожна фраза в них знайома, і ви без складнощів зрозумієте, про що йде мова. Слова з улюбленої картини, навіть англійською мовою, відмінно відкладаються в пам'яті.
  4. ВЧІТЬ СЛОВА
    Лексика - ще одна важлива частина вивчення нової мови. Словниковий запас потрібно розширювати. Легше всього вибрати якусь тему, наприклад тварини або продукти харчування, підібрати список слів і вивчити їх напам'ять. Добре полегшує процес метод асоціацій і використання ілюстрацій.
  5. ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРНЕТ-ТЕХНОЛОГІЙ
    У Мережі безліч простих, але корисних матеріалів, які допоможуть вивчити мову з нуля. Це: таблиці і схеми; відео уроки; вправи з окремих тем; статті від провідних вчителів.
  6. Безпрограшний варіант - англомовні форуми. На них можна легко знайти співрозмовника і практикувати нову мову. Подвійна користь: нове знайомство і тренування мови!
  7. ЧИТАЙТЕ АНГЛОМОВНІ КНИЖКИ
    Більшість людей мають добре розвинену зорову пам'ять. Виберіть будь-який жанр, який вам до душі. Знайдіть хорошу книгу з позитивними відгуками і починайте читати. Нові слова, якщо вони незрозумілі, відразу записуйте в зошит, вимовляєте вголос і переводите.
  8. ВЧІТЬ фразеогогізми
    У будь-якій мові є фрази, які стали крилатими. Вони відмінно розширюють словниковий запас, легко запам'ятовуються і застосовуються в повсякденному житті.

Що важливо запам'ятати

Будь який вивчений матеріал необхідно промовляти. Намагайтеся в повсякденному житті спілкуватися з домочадцями англійською. Елементарні фрази ( «Що сьогодні на обід?» Або «Чи потрібно купити молока») стануть в нагоді в реальному житті, і вони легко запам'ятовуються. Невимушене спілкування - найкраще тренування нової мови.

Вивчили Present Simple (простий теперішній час) - напишіть 3-4 пропозиції, дієслова в яких будуть в цій формі. Поповнили словниковий запас на 5 нових слів? Проговорите їх по дорозі на роботу або напишіть коротке оповідання на цю тему.

Повторення - мати навчання. Ця непорушна приказка вдало підходить для вивчення нової мови. Новий урок обов'язково починається з 10-хвилинного повторення пройденого матеріалу! Це, до речі, основа викладання, в будь-якому навчальному закладі спочатку повторюють стару, а потім вже розбирають нову тему.

Займатися в ідеалі потрібно щодня по 30 хвилин. Якщо такої можливості немає, то хоча б 3 рази на тиждень по 60-90 хвилин.

Забезпечте собі комфортні умови для занять. Виключіть зовнішні подразники, подбайте про освітлення. Необов'язково проводити урок, сидячи за столом. Можна займатися на дивані в будь-якій зручній позі, поставити поруч чашку улюбленого напою. Важливий результат, а його можна досягти тільки при сприятливих умовах.

Про помилки 

Початківці стикаються з наступними помилками:

  • Робота з декількома навчальними матеріалами одного напрямку. Не потрібні 3 книги з граматики, 4 словника або 10 зошитів по лексиці! Досить одного хорошого підручника, в якому розписані канони англійської мови, одна зошит для записів і англо-український словник. Виняток становить лише наочний матеріал. Картинок, схем може бути багато, вони полегшують процес запам'ятовування.
  • Намагатися осягнути неосяжне. Потрібно розуміти, що вивчення англійської самостійно можливо тільки частинами, і не «розпорошуватися». За один урок реально пройти тільки одну тему, а якщо вона велика - то половину. У великій кількості інформації легко заплутатися.
  • Нудне «зубріння» без практики. Монотонне заучування набридає майже відразу. Результату чекати не доводиться, знання просто не відкладаються в голові. Набагато ефективніше використовувати новий матеріал в дії: складати пропозиції, розповіді, діалоги, розігрувати сценічні номери.

З чого почати вивчення англійської мови? З розуміння, навіщо це потрібно. Без англійської мови вас не візьмуть на практику в США? Чи не отримаєте диплом? Чи не налагодите особисте життя? Чітко поставлена ​​мета і логічне її пояснення значдаткови полегшує процес запам'ятовування.

0
репостів
0
репостів