Поліпропіленовий фітинг — це заощадливо і якісно

truby

Поліпропіленові труби зараз найбільш затребувані в облаштуванні водопроводів та опалювальних систем. Їхні технічні та експлуатаційні можливості створюють великий попит на будівельному ринку. Проте для такого типу матеріалів потрібно підбирати відповідні комплектуючі. Найкращим варіантом будуть фітинги для поліпропіленових труб .

Такі вироби мають свої особливі переваги:

  • більша витривалість,
  • стійкість до корозії,
  • термін використання до 50 років,
  • легкі у монтажі та міцні у пайці,
  • екологічно безпечні,
  • помірні у ціні.

Натомість металеві деталі швидко іржавіють і порівняно швидко вимагають заміни. При цьому з поліпропіленом можете забути про турботи щодо збереження і міцності.

Специфіка монтування з фітингами

Поліпропіленові фітинги з'єднуються з трубами за допомогою спеціального паяльника. Процес пайки досить простий: в один з розтрубів потрібного діаметра вставляється комплектуюча деталь, а в іншій — безпосередньо труба. Через кілька секунд їх знімають і з'єднують між собою. Розплавлений поліпропілен застигає, створюючи герметичний шов.

Така простота у збірці стимулює багатьох покупців купувати саме фітинги для поліпропіленових труб, а не їх аналоги. За допомогою цих деталей можна сконструювати будь-яку систему сантехніки, вентиляції, кондиціонування або зрошення.FitingyPPR

Поліпропіленові фітинги — це дешево

Вартість поліпропіленових фітингів залежить від декількох факторів. 

Перша з них — це країна виробництва. Сьогодні в Україні можна знайти товари, виготовлені в Китаї, Туреччині або Європі. Кожен з них має власні особливості, тому завжди варто орієнтуватися на технічні показники, які необхідні. Лише тоді вдасться зробити правильний вибір. Досить непоганий вибір комплектуючих пропонують також вітчизняні виробники. Проте ціна на них є однією з найнижчих на ринку.

Другий фактор, від якого залежить ціна на поліпропіленові фітинги, це тип вироби. Комплектуючі цього типу містять такі крани, кути, муфти, американки, заглушки, обводи та клапани. Чим складніше деталь, тим, відповідно, вище її ціна. 

Важливо при покупці поліпропіленових фітингів звертати увагу на діаметр деталі в каталозі, щоб він збігався з діаметром наявних труб. Тоді монтаж пройде без будь-яких проблем.

В залежності від призначення поліпропіленових фітингів варто переконатися у їх відповідності показникам робочої температури і тиску в системі.

Також бажано перевіряти поверхню фітингів. Бо ніби на перший погляд не дуже помітні тріщини, здуття або інші пошкодження можуть суттєво вплинути на термін експлуатації придбаних вами фітингів.

0
репостів
0
репостів