Чорна п’ятниця: як не витратити всі гроші

Шопомани та любителі придбати щось новеньке із нетерпінням чекають одного важливого дня в році. Мова йде про останню п’ятницю листопада. Чому саме цей день? Бо це — чорна п’ятниця шалених розпродажів.

В чому суть чорної п’ятниці

Цього дня різні магазини з найрізноманітнішими товарами пропонують своїм покупцям знижки, подекуди до 70-80%. В Україні, зазвичай, такі розпродажі починають діяти ще за тиждень до офіційного дня чорної п’ятниці.

Окрім фізичних пропонують багато знижок і онлайн магазини. Наприклад, інтернет-магазин електроніки “Алло” розумно готується до чорної п’ятниці. Аби потішити своїх клієнтів, вони запустили за вчасну реєстрацію https://allo.ua/ru/blackfriday/. Оскільки акційних смартфонів, гаджетів, аксесуарів з низькою ціною обмежена кількість, зареєстровані клієнти перші отримають доступ до розпродажу чорної п’ятниці.

Знімок екрана о 14.55.14

Звідки взялася “чорна п’ятниця”

Чорна п’ятниця або Black Friday вперше з’явилася у Сполучених Штатах Америки. Кажуть, в 1970 році в Пенсильванії напередодні п'ятниці 13-го, один магазин розклеїв плакати про великі знижки. Реклама виявилася дуже вдалою і під Black Friday почали розуміти традиційні розпродажі.

Інші стверджують, що чорна п’ятниця пов’язана з Днем подяки, який американці святкують в останній четвер листопада. А з наступного дня, тобто з п’ятниці відкривається сезон різдвяних знижок.

Перехопили традицію чорних п’ятниць і європейці, в тому числі українці. Хоча, у порівнянні з американською, українська чорна п’ятниця не така масова, проте знайти вигідні знижки та пропозиції також можливо.

Що варто знати під час шопінгу у чорну п’ятницю

Якщо у штатах люди з ночі п’ятниці забивають чергами усі торгові центри та магазини, то в Україні такого божевілля немає. Проте варто все ж таки пам’ятати про декілька правил, які допоможуть вас вберегти від беззмістовних покупок:

  1. Складіть список речей, які вам дійсно необхідно придбати. Бо від великої кількості пропозицій нижчих цін, ви можете купити речі або одяг, які потім виявляться зовсім непотрібними.
  2. Завчасно обдумайте, у яких магазинах ви зможете придбати необхідну вам річ. Дізнайтеся, яка зараз вартість потрібних товарів, аби потім порівняти наскільки вигідною буде знижка у чорну п’ятницю.
  3. Підготуйтеся фінансово. Проаналізуйте свій особистий бюджет і виділіть реальну суму грошей, яку можете витратити. Щоб потім не шкодувати, що розтратили усі свої заощадження, а тепер потрібно позичати для прожиття.
  4. Здійснюйте покупки разом з друзями чи рідними. Часто порада людини поряд може вберегти від небажаних витрат на неякісну, або не дуже потрібну річ.
0
репостів
0
репостів