Як написати курсову роботу і не попастись на плагіаті

Курсова робота - це офіційний показник того, чим займався студент протягом цілого року. Її перевіряють більш ретельно, згідно з усіма правилами. Щоб отримати вищий бал, потрібно звернути увагу не тільки на інформацію, а й на унікальність тексту. При замовленні курсової у професійних виконавців https://www.all5.com.ua/coursework-in-kharkov.html, проблем з плагіатом не буде, але що робити якщо все таки вирішив написати курсову сам і запозичив трішки інформації з інтернету?

Що таке плагіат і унікальність тексту

Взявши в руки книгу, ми можемо впевнено сказати, що це унікальна праця, яка належить одному автору. Переписуючи з неї дані без змін, ми тим самим займаємося плагіатом. Згідно з методичними рекомендаціями більше 50% всього тексту повинні бути оригінальними. Як перевірити курсову роботу на плагіат підкажуть програми Etxt і Antiplagiat. Досить скопіювати роботу і натиснути на кнопку «перевірка унікальності». Протягом декількох хвилин текст буде проаналізовано. Всі неунікальні місця підсвітяться, а внизу будуть вказані сайти з цими даними. Перевірка курсової роботи на плагіат - це процедура, яку потрібно проходить після написання кожного нового розділу.

Як уникнути плагіату

Щоб писати курсові роботи без плагіату, потрібно терпіння і уважність до деталей. Можна обдурити викладача, переставивши слова, але програма вичислить ці махінації. Так що фахівці компанії all5 рекомендують дотримуватися основних правил.

  1. Перед початком потрібно ознайомитися з методичкою по темі роботи. З неї можна зрозуміти, що слід писати, на які моменти звернути увагу. Якщо почати з пошуку в інтернеті, то, знайшовши потрібний реферат, вам буде складно перебудуватися на іншу хвилю. Побачений план стане фундаментом. В такому випадку боротися з плагіатом буде набагато складніше.
  2. Знайдіть основні книги і статті по темі. Виділіть ті частини, які стануть в нагоді. Так ви будете розуміти, що вже є, де слабкі місця. Інтернет використовуйте для пошуку літератури, а не готових рефератів. Тільки живі книги підкажуть, як писати курсові роботи без плагіату.
  3. Використовуйте найсвіжіші видання. Багато книг і монографій ще не помістили в мережу інтернету. Інформацію з них можна брати, але не варто копіювати багато, так як комісія викладачів завжди в курсі останніх новинок літератури і може помітити знайомі абзаци.
  4. Частіше користуйтеся допомогою наукового керівника. Він допоможе додати якісних думок, які додадуть унікального тексту.
  5. Вступ і висновки необхідно писати від себе. Саме на них дивляться під час захисту. Чітко структуровані думки виділять вашу роботу в очах членів комісії.

Як плагіат переробити в унікальний текст

Питання про те, як написати курсову роботу без плагіату, цікавить всіх студентів, і воно особливо актуальне, коли потрібно з готової роботи зробити абсолютно нову. Є кілька корисних порад.

  1. Переписати роботу своїми словами. Звичайно, процес тривалий, але тут вже нічого не поробиш. Варто змінити план, переформулювати його пункти. Далі брати по одному розділу і змінювати текст. Деякі частини можна видалити. Великі цитати урізати, адже вони також знижують унікальність.
  2. Користуйтеся різними джерелами. Постарайтеся об'єднати інформацію з декількох робіт. Програма може показати високий відсоток унікальності і при цьому вказати на сайт, де є схожа робота. Виберіть не менш десяти рефератів і статей. Курсова робота, написана без плагіату, завжди є гарантією того, що студент доклав чимало зусиль.
  3. Замінюйте слова на їх синоніми. Це можна зробити онлайн в інтернеті. Але, швидше за все, робота сильно постраждає, так як вона має шанс спотворитись. Краще користуватися словником.
  4. Додавайте свої думки. Навіть не розбираючись в темі, після прочитання розділу ви зможете написати трохи тексту від себе. Після кожного розділу пишіть додаткові висновки. Цей метод не тільки підвищить унікальність, а й отримає похвалу від наукового керівника.

Наявність плагіату в роботі - це гарантія низької оцінки або відсторонення від захисту. Щоб текст був якісним, постійно перевіряйте його в програмах. Виділені фрагменти змінюйте. Так, поступово ви напишите відмінну роботу.

0
репостів
0
репостів