Що таке авторський тур і як правильно його обирати

Оригінальні авторські тури і поїздки стають все більш популярними. Спектр пропозицій від організаторів таких турів широкий: Індія, Китай, Балі, Марокко, начебто добре відома Європа і В'єтнам, Чилі та Сейшели. Але причина інтересу до них не тільки в цьому.

Давайте поговоримо про можливості, які надають такі подорожі. А ще відповімо на найбільш часто виникають питання. Як правильно вибирати тур для себе, плануючи цікаву поїздку? Що варто враховувати, вирушаючи в подорож? 

Авторський тур - що це таке?

Зараз у кожного любителя подорожей великий вибір. Можна купити поїздку в турфірмі, організувати відпочинок з друзями або запланувати свою відпустку самостійно. А ще можна підібрати ексклюзивний авторський тур, який буде враховувати ваше хобі, уподобання в їжі, бажаний засіб пересування і багато іншого. Якщо говорити коротко, авторські тури - це подорож по запланованому маршруту з відвідуванням місць, які не описані в путівниках для туристів.

У широкому сенсі слова авторськими турами можна назвати будь-які формати подорожей і поїздок, які організовуються без участі великого туроператора. Зазвичай організаторами є фізичні особи або невеликі фірми, як от Geopolis. Вони добре знають місцевість, де буде проводитися тур, або спеціалізуються на певній тематиці подорожей.

Крім того, авторськими турами можуть називатися подорожі, які не потребують ніякої певної фізичної підготовки подорожі (гастрономічні, фітнес, йога), так і різні походи, трекінг, сплави, велотури та інші форми активності, де є вимоги до фізичного стану учасника.

Головне не забувати про те, що основна характеристика таких поїздок відображена в самій назві. У туру є Автор. Це організатор, який створив, продумав і пропонує програму подорожі.

Причини, за якими авторські поїздки набирають популярність

  1. Бурхливий розвиток самостійного туризму в останні роки дало поштовх до появи "завзятих" мандрівників, для яких нові тури стали сенсом і стилем життя. Багато з них вирішують зв'язати свою пристрасть до подорожей з бізнесом і організовують власні авторські тури по цікавих і знайомим їм маршрутами.
  2. Розвиток мобільних пристроїв, проникнення соціальних мереж. Самостійні мандрівники з усього світу діляться тоннами найцікавіших фотографій і відео зі своїх поїздок в найекзотичніші і недоступні "звичайним" туристам місця. Це підігріває попит аудиторії. Дійсно, коли ти бачиш, скільки навколо цікавого, то волею не волею починаєш замислюватися про те, що теж із задоволенням пішов би в таку подорож за допомогою автора ексклюзивного туру.
  3. Багато вже нагодовані одноманітними пакетними турами. Екскурсії у великих групах здаються нудними. Пригнічує необхідність підлаштовуватися під ритм двадцяти, а то й тридцяти незнайомих людей. Хочеться нових, унікальних вражень і маршрутів. Авторські тури надають такі можливості.
  4. Останнім часом серйозно падає довіра до традиційних туроператорів через хвилю руйнувань, закриттів і скасування вже викуплених турів. Відомо, що організатори авторських турів працюють часто не по повній, а по частковій передоплаті, віддають перевагу оплаті в день приїзду клієнтів.
  5. Зростає довіра саме до конкретних персон/блогерів і невеликих компаній, які завдяки розвитку все тих же соціальних мереж зараз знаходяться "як на долоні". Вони трепетно ​​ставляться до відгуків, дорожать кожним клієнтом і зацікавлені в наданні послуг вищої якості в сфері подорожей.

Як правильно вибрати тур?

Дуже важливо правильно вибрати авторський тур geopolis.com.ua. Існує багато різних типів подорожей: ретріти і авторські екскурсії, розплановані подорожі на яхтах або справжні пригодницькі тури, групові або індивідуальні пропозиції. Проте в ході їх підготовки організатори керуються базовими правилами. Тому незалежно від того, який тип поїздки ви виберете, існує ряд пунктів, які треба врахувати. Отже, давайте уточнимо, на що звертати увагу при виборі і які питання задавати організатору.

  • Уточнюйте що включено, а що не входить у вартість. Як правило, авторські тури не включають переліт або проїзд до місця збору групи. Ці витрати мандрівник оплачує і організовує самостійно. При цьому цілком можливо ви знайдете авторські тури, де організатори сприяють у пошуку та придбанні квитків за найбільш вигідними цінами. Якщо бачите згадки про екскурсії або зупинках на обіди, запитуйте про те, чи включені ці послуги в повну вартість туру.
  • Уважно читайте пункти за умовами розміщення.
  • Якщо передбачається розміщення в шале або котеджі, уточніть наявність кухонного блоку
  • Дивіться на те, як організовано харчування. Зазвичай сніданки включені у вартість.
  • Не забудьте подивитися на рівень необхідної для авторського подорожі підготовки. Особливо це стосується авторських турів зі спортивним ухилом.
  • Перегляньте інформацію про досвід і кваліфікацію організатора.
  • Дуже хороший показник - відгуки учасників попередніх турів. 
  • Уважно прочитайте «Політику скасування». Ви повинні чітко розуміти, чи повернуть вам гроші в разі скасування подорожі з вашої вини або з вини організатора, і про які суми йтиметься.
  • Уточнюйте відразу чи можна їхати в такий тур з дітьми.
  • Подивіться спосіб внесення оплати за тур.
  • Чудово буде подивитися фотографії попередніх турів. Крім місць, де маєте побувати, ви зможете оцінити умови розміщення, вік учасників і навіть стиль проведення туру.
  • Перевірте, чи можуть змінюватися дати поїздки або вони «залізні».

Крім цього, обов'язково зверніть увагу на звичайний розмір групи, можливість її збільшення і ймовірність отримання якихось додаткових зручностей.

На закінчення залишається відзначити таку позитивну якість авторських турів, як універсальність. Вони підходять практично всім, тому що пропонують цікавий і насичений відпочинок. У них із задоволенням їдуть люди, які не мають напарників для своєї поїздки, ті хто поки боїться відправлятися в «вільне плавання» або хоче отримати подорож з родзинкою. Такими програмами цікавляться і люди, які вибирають економ-варіанти, і VIP-клієнти. Авторські тури зрівнюють людей, об'єднаних тягою до активних подорожей, бажанням піти від традиційних маршрутів, прагненням якомога більше побачити і дізнатися. Авторські тури - це завжди нові знання, яскраві емоції, душевний і фізичний відпочинок.

При цьому різноманітність авторських турів настільки велика, що можна підібрати подорож під будь-який вік і будь-які інтереси.

0
репостів
0
репостів