Що таке іммобілайзер в автомобілі?

Іммобілайзер в автомобілі - це пристрій, який робить ваш автомобіль нерухомим. По суті, іммобілайзер протидіє угону вашого автомобіля, і маніпулювати ним повинна тільки одна людина - власник автомобіля. З цією метою застосовується автоматичний електронний ключ, ключ, де потрібно набирати код вручну або таємна кнопка. Абсолютна більшість сучасних автомобілів оснащуються іммобілайзерами вже на заводі виробника. Також іммобілайзери можуть імітувати різні несправності.

Сам іммобілайзер працює за принципом блокування та відключення основних систем автомобіля. Але і тут є безліч підходів: перекрити доступ палива, заблокувати електроживлення, допомогти КПП видавати різні збої і перешкоди і т.д. І без спеціального обладнання https://carkeys.com.ua/oboroudovanie-dlja-raboty-s-immobilajzerami-i-kljuchami-.html нічого вдіяти не вийде, а саме це обладнання на постійному контролі.

За своєю дією автомобільні іммобілайзери теж різняться. Деякі позбавляють автомобіль будь-якої рухливості із самого початку, інші можуть дозволити завести автомобіль і навіть проїхати якусь відстань. А потім, через деякий час, імітуючи поломку, відключає всі «життєво важливі» системи. Ставка тут робиться на те, що викрадач зупиниться в багатолюдному місці, не намагатиметься «ремонтувати» автомобіль, і потім сховається.

Один з додаткових плюсів - наявність іммобілайзера в автомобілі вкрай складно визначити візуально. Сигналізація повинна відлякувати автокрадія, а іммобілайзер несподівано створювати різні проблеми. Злодій не впізнає про наявність вбудованого іммобілайзера, поки не спробує викрасти ваш автомобіль. А іммобілайзер може дуже сильно завадити його планам.

До того ж дезактивація цього пристрою вкрай скрутна, тому що знайти сам блок системи і зрозуміти принципи його функціонування, вкрай непросте завдання.

Поставити або зняти з охорони ваш транспортний засіб можна за допомогою ідентифікації власника за допомогою електронного ключа.

Типи іммобілайзерів:

  • контактні іммобілайзери (активується контактним ключем)
  • безконтактні іммобілайзери (використовується картка або транспондер)

Деякі пристрої навіть можуть впізнавати свого господаря за відбитками пальців. Найоптимальнішим варіантом на даний момент є безконтактний іммобілайзер. Автомобіль реагує на наближення і віддалення свого власника. Ключ може лежати в кишені і автомобіль готовий до поїздки, поки ви перебуваєте неподалік. Це гарна підмога для тих випадків, коли спроба викрадення відбувається шляхом викидання власника з машини під час зупинки.

0
репостів
0
репостів