Як зібрати вудку для далекого закидання?

Кожен рибак знає, що немає універсальної удочки на всі типи рибалки. Кожен окремий випадок потребує окремого засобу ловлі. Найчастіше використовується вудка для далекого закидання, її то ми сьогодні і розглянемо.

Вудка, призначена для далекого закидання, має в своєму складі: вудилище, котушку, волосінь, грузила, поплавок, повідці з гачками і стопора.

Вудилище потрібно не особливо довге, близько 4-х метрів завдовжки. При використанні древка меншого розміру не буде виходити дальній кидок легкої снасті. Матеріал вудлища в верхній частині повинен бути гранично гнучким, в той час як комель - максимально жорстким. Підібране за всіма правилами, таке вудилище допоможе робити далекі кидки навіть у вітряну погоду. Для рівномірного розподілу по ній волосіні, буде потрібно установка 10-15 пропускних кілець. Чомусь ідеальним вважається вудилище, зібране з трьох штекерних колін.

Підбираючи котушку, рекомендується зупинитися на варіанті з найбільшою кількістю підшипників (10-12 шт.). У таких моделях забезпечується м'який і надійний хід. Прекрасним вибором стане котушка, що має опуклий барабан і полегшену, подовжену шпульку. 

При підборі основної жилки рекомендується зупинитися на плетінці товщиною 0,14 - 0,18 мм. На котушку її намотують в кількості 50-80 метрів. Дуже бажано, щоб у цьому виді вона б не діставала до краю шпулі хоча б пару міліметрів. В іншому випадку буде дуже важко виробляти досить далекі кидки. А ось виступ волосіні за край снасті гарантує її постійне заплутування. Не женіться за дешевизною. Намагайтеся купувати якісні снасті. 

З поплавців найкращим вважається ковзний варіант з кріпленням в одній точці. Під час його застосування закид виходить далі і точніше. До того ж більш помітне клювання і впевненіше підсікання. У його нижній частині слід встановити невелику залізну кіль з різьбленням для подальшого вкручування в спеціальну трубку з різьбленням. У разі необхідності тут закріплюється додаткова огрузка. В запасі слід мати кілька таких поплавців різних за вагою, але з однаковим способом кріплення. В цьому випадку ви зможете швидко їх міняти. 

Для огрузки поплавка застосовують круглі свинцеві дробинки. Їх розташовують на основній волосіні нижче поплавця або на повідку. Спочатку слід кріпити важчі грузила, залишаючи більш легкі під кінець. Використовуючи поводок, застосовуйте для цього більш тонку, але більш міцну волосінь. Для лову щуки рекомендується використання металевого повідця або мононитки. Найбільш прийнятним варіантом буде виготовлення різних повідків з різною волосіні, мононитки або металу. Завдяки цьому вибору, ви зможете поекспериментувати з ними в період бесклевья. Цілком може виявитися, що один з них зможе принести вам удачу. 

Гачки використовують різні, як за нумерацією, так і по дизайну. Все залежить від риби, яку ви маєте намір зловити. При використанні тваринної приманки краще скористатися гачками з короткою цівкою, а при рослинної - з довгим. Існують гачки і з середнім цівкою. Їх можна застосовувати в будь-якому з випадків. 

Перераховані вище снасть призначена для далеких закидів. Якщо ж вони вас не цікавлять, - можна просто вирізати міцну очеретину, бамбук або гілку лісового горіха, прив'язати до вершинки волосінь товщиною від 0,15 до 0,18 мм, прикріпити за допомогою ніпеля гусяче перо (або пробку) в якості поплавця, огрузіть його за допомогою дробинок, прив'язати до кінця волосіні гачок №5-6 і все. На цьому виготовлення простенького варіанту поплавковою вудки можна вважати закінченим. За допомогою цієї снасті можна запросто тягати карасиків в першому-ліпшому водоймі. Нехай примітивно, зате ефективно.

Вдалої риболовлі!

0
репостів
0
репостів