Запалення лицьового нерва: симптоми недуги та лікування з Нейристон

Автор 06 серпня 2021, 21:40
Запалення лицьового нерва: симптоми недуги та лікування з Нейристон На правах реклами

Раптове порушення функцій м'язів обличчя може свідчити про виникнення запалення лицьового нерва, який і регулює їх роботу. Маючи довге нервове волокно, такий нерв має безліч розгалужень, які відповідають за роботу та функції окремих частин обличчя, в тому числі смакових відчуттів, появу слини та сліз у людини.

Втім, таку проблему можна вирішити, приймаючи адекватне лікування, в тому числі НЕЙРИСТОН аптеки Альго-Фарм, які здатні за декілька тижнів вилікувати лицьовий нерв. Які симптоми запалення та як виявити хворобу, читайте далі.

Причини виникнення

Коли волокна нервового волокна запалюються, виникає так званий неврит лицьового нерва і дуже часто страждає лише одна сторона обличчя. 

Найбільш часто неврит виникає внаслідок ураження інфекціями: бактеріальними чи вірусними, що потрапляють в організм. Оскільки захворювання дуже специфічне, виявити його є суттєвою проблемою. Остаточний діагноз встановлює лікар-невропатолог, який запропонує відповідне лікування та НЕЙРИСТОН інструкцію для правильного дозування.

Запалення може бути наслідком:

  • переохолодження обличчя;
  • вірусу герпесу, поліомієліту або ж епідпаротиту;
  • запалення вуха або близьких до нерва структур;
  • травмування;
  • порушення живлення центральної частини нерва, внаслідок енцефаліту чи інсульту.

Перші симптоми та лікування

Неприємні відчуття за вухом, біль можуть сигналізувати про перші прояви невриту лицьового нерва, а вже за два дні проявляються:

  1. Відсутність або утрудненість роботи м'язів однієї сторони обличчя.
  2. Порушення симетричності обличчя: спостерігається викривлення посмішки, губ.
  3. Неможливість закрити око, надути щоки, витягнути губи чи підняти брову.
  4. Часткове порушення смакових відчуттів, роботи сльозового каналу.

Іноді пацієнти також скаржаться на біль у вусі та "простріли", запамороки, характерні висипи при герпесному ураженні на вушній раковині або слизовій оболонці гортані, язика. При епідпаротиті усі симптоми виникають на фоні високої температури тіла, слабкості, набряку в зоні вуха.

В будь-якому разі не слід затягувати з візитом до лікаря, який точно визначить діагноз та призначить лікування з apteka1.net. Так, гострі проявити невриту можна вилікувати за 10-15 днів, а вже за 2-3 тижні констатувати повне одужання. В окремих випадках може спостерігатись певна зміна обличчя, яка має остаточно зникнути за 2 місяці.

Таким чином, якщо у людини є зміни у м'язах обличчя, спостерігається біль у вусі, виникає асиметричність - варто негайно звернутись до лікаря та дотримуватись режиму лікування, аби зберегти красу та здоров'я.

Телефони аптеки Альго-Фарм для зв'язку:

Останнє редагування 09 серпня 2021, 12:39
0
репостів
0
репостів