Розділ Бізнес

Шепетівським відділенням соцстраху виплачено понад 15 млн грн за період тимчасової непрацездатності

Автор 21 вересня 2020, 17:31

Оформлені відповідним чином заяви-розрахунки, на підставі виданих в установленому порядку листків непрацездатності, є підставою для фінансування Фондом соціального страхування України допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, а також у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю внаслідок нещасного випадку на виробництві до відновлення працездатності або встановлення інвалідності.

В умовах запровадження карантину через коронавірусну хворобу прийом та опрацювання заяв-розрахунків, за якими Фонд соціального страхування України фінансує надання матеріального забезпечення застрахованим особам, відбувається у штатному режимі. Для зручності страхувальників, з метою спрощення й оптимізації взаємодії роботодавців із робочими органами виконавчої дирекції Фонду та їх відділеннями, прискорення процесу фінансування матеріального забезпечення, страхувальники мають змогу подавати заяви-розрахунки, згідно яких призначаються окремі виплати та матеріальне забезпечення, в електронному вигляді. Подання електронних документів надає страхувальнику право не подавати їх на паперових носіях.

Протягом січня-серпня поточного року Шепетівським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області прийнято від роботодавців та опрацьовано 1544 заяв-розрахунків. За рахунок коштів Фонду соціального страхування України підлягає оплаті 4013 листків непрацездатності. На підставі зазначених заяв-розрахунків матеріальне забезпечення та страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання призначено для 2766 застрахованим особам на суму понад 15 млн гривень. Шепетівським відділенням компенсовано втрачений заробіток за 65261 день перебування на лікарняному..

Для упередження ризиків зараження та поширення гострої респіраторної хвороби надається перевага дистанційній формі подачі заяв-розрахунків і повідомлень про виплату коштів застрахованим особам.

Нагадаємо, для подання до Фонду соціального страхування України електронних документів, зокрема, заяв-розрахунків на виплату допомог працівникам, страхувальники (роботодавці) мають укласти із відділенням робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України відповідний договір.

Наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 26.08.2020 № 415-од зазначений примірний договір щодо подання електронних документів було затверджено у новій редакції. Внесені зміни приводять договір у відповідність до Закону України «Про електронні довірчі послуги».

Договори про подання електронних документів до Фонду соціального страхування України, укладені в попередні періоди, є чинними і не потребують переоформлення.

Дія договору поширюється на заяву-розрахунок та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам за формами згідно із Порядком фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затверджені постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 № 12.

Валентина Гаврилюк, начальник  Шепетівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду  соціального страхування України в Хмельницькій області

0
репостів
0
репостів