Розділ Бізнес

Де шепетівчани купують одяг та взуття

Автор 31 травня 2018, 18:30

Якби з десяток років тому ви зупинили шепетівчанина і запитали де він собі купує одяг, то з великою вірогідністю у відповідь почули би суботній базар або речовий ринок у Хмельницькому. В нинішній час спектр відповідей значно поширшав, адже окрім того, що в місті відкрилась маса магазинів, де не доводиться міряти одяг стоячи на картонці в мороз, так ще і інтернет-магазини наступають на п'яти, там вже навіть можна купити кросівки жіночі reebok оптом. Особливо наочно помітна зміна смаків шепетівчан по суботньому базару, який щотижня стає дедалі скудніший. 

Саме тому і виникла ідея дізнатись у самих шепетівчан, де ж вони все таки собі нині купують одяг та взуття. І треба визнати різноманітність відповідей вражає. Відповіді варіювались від інтернет-магазину, де продають лише одяг українського виробництва, до банальних секонд-хендів, яких стає у нас дедалі більше.

Наводимо вам приклади відповідей, які давали наші підписники у соціальних мережах. (орфографія оригінальних відповідей збережена)

Марина Костюк: "магазин "ANDI". Ціни хороші, речі непогані, продавці ввічливі і уважні. особливо Людмила))) і підбере і чесно скаже чи пасує."

Христина Янушевська: "Все залежить від купівельної спроможності покупця. Бюджетні магазини- мережеві Andi, 35, мережа низьких цін (Імперія,Престиж), дорожчий сегмент - Ріо, модний look, Панночка, найбюджетніші секонди (їх валом в Шепетівці)
Все більшої популярності набуває купівля через інтернет, це зручно, дешевше ніж в магазинах, хоча тут є свої ризики. Чесно кажучи, не знаю, хто ще щось купує на суботньому базарі, особисто я вже декілька років його минаю..."

Любов Черниш: "Хмельницький базар, оптові ринки"

Адель: "Євросекондхенд, той що навпроти "горілочки", інколи на стоках, коли є більше грошей. Але на ринку ніколи, якість і ціна не співпадають."

Домбокалова Роксана: "Престиж, Andi, Імперія"

Ксенія Забейда: "Взуття в Бутіку на проспекті, одяг як коли, ринок, Оскар скарбів загалом, Angel ."

Ірина Кравченко-Ковальчук: "інтернет-сайти Клумба, клубок, шафа, у фейсбуці."

Оксана Калинська: "на фейсбуці, однокласниках, вконтакті. Їх в мене багато. Що всіх сюди писати? Зараз більшість так практично купують одяг, взуття, техніку."

Оля Дзюба: "Купую в Енді (там де каштан був )"

Марина Журавльова: "Наших статків вистачає тільки на секонд, бо харчування та комуналка забирають усе. Хто придумав прожитковий мінімум - нехай би прожив на нього, а я б подивилась, чи це можливо."

Тетяна: "Взуття купую на місцевому суботньому ринку. В районі медичного училища стоїть сім'я, в якої в асортименті класнюче та якісне взуття. Вже декілька років взуваюся лише в них. Раджу ))) Одяг купую в різних магазинах нашого міста. А ще плюсик можу поставити ТЦ "Оазис" м. Хмельницького за спортивний стиль. "

Ольга: "Купую в outlet магазинах. Їду в Київ . Reserved, Zara, Mohito i т.д. Якісно, модно, такіж ціни як і на Шепетівському ринку. "

Ганна Ткач: "Переважно секонд-хенд. В секонді можна віднайти найунікальніші, брендові речі. І їх не шкода перероблювати. А ще круто поєднувати речі з секонд-хенду з купленими у магазині. Доречі, ще в Китаї замовляю багато. Вони також ,впринципі, унікальні, але якість - лайно. Секонд хенд дає можливість відноситись до одягу простіше,тобто, річ - це всього лиш річ, зіпсується - купиш таку ж, ціна дозволяє. Деякі люди(не всі), які купують речі виключно на базарі/в магазині, досить цінують і оберігають річ,типу"одягати лише на свята, на вихід". Я нічого не маю проти такого підходу, це не моя справа хто як ставиться до речей.

Є секонд хенд з новим не б/в одягом, і ціни йому відповідні, буває навіть дорожчі ніж на базарі, але набагато дешевше ніж у фірмовому магазині (для прикладу візьмемо річ від бренду Adidas) я тільки не розумію чому це має бути соромно комусь що він одягається у такі речі. Чому люди приховують і соромляться того що річ куплена у секонд хенд магазині. Якщо підходити з розумом і краплею смаку, нікому в голову не прийде думка, що ти одягнений у хендівські речі. А хоч і прийде така думка,то що?

Тільки за фразою"рыбак рыбака видит издалека", той хто прошарений в цій справі буде бачити такого ж прошареного секонд-хендівщика. Інший бік використання таких речей,який мені дуууже подобається, так це те що речі із секонд-хенду відносяться до вінтажних речей, тобто, купуючи їх , ми продовжуємо життя одежинки, і цим самим не провокуємо виробників на виготовлення нових, і вони не використовують свіжі природні ресурси для виготовлення нового одягу.
Таким чином,ми зберігаємо екологію, хоч і у зовсім маленькому відсотку. Ця тема досить популярна у еко-дизайні одягу)"

Звичайно наше опитування далеко не репрезентативне, але багатьом зрозуміло, що класичні базари своє відживають. У великих містах їх впевнено відтісняють у небуття великі торгові центри. У нас же, поки що, магазини успішно змагаються за покупця, але їх цінова політика все частіше штовхає людей до шопінгу у обласних центрах або інтернеті.

Навіть з власного досвіду скажу, що наша родина вже давно купує одяг та взуття у рівненських бутіках або інтернеті. І хоча б здавалося, що ціни у Рівному мають бути вище, в реальності все навпаки. 

Можливо я помиляюсь, але склалось враження, що суботній базар більше відвідують мешканці навколишніх сіл, ніж самі шепетівчани. В будь якому разі зрозуміло, що така модель шопінгу себе вичерпала.

Останнє редагування 12 вересня 2018, 17:10
0
репостів
0
репостів