Розділ Бізнес

З нового року абонплата за кабельне телебачення зросте

Автор 29 грудня 2016, 16:33

1 січня в Україні набуває чинності законопроект №3504 «Про внесення змін до Закону України« Про телебачення і радіомовлення »(щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій в складі універсальної програмної послуги)» прийнятий Верховною Радою в жовтні і підписаний Президентом на початку листопада. Таким чином, з нового року медіагрупи отримують право вимагати з операторів платного телебачення плату за мовлення каналів в їх мережах. Чого ж чекати шепетівчанам?

На даний момент медіагрупи озвучили мінімальну вартість свого контенту для мереж платного ТБ, при укладанні договорів в грудні цього року:

  • Пакет каналів 1 + 1 media (6 каналів: «1 + 1», «2 + 2», «ТЕТ», «Плюсплюс», «Уніан ТБ» і «Бігуді») - 0,75 грн за 1 абонента в місяць.
  • Пакет каналів StarLightMedia (6 каналів: «СТБ», «ICTV», «Новий канал», «QTV», «М1» та «М2») - 0,75 грн за 1 абонента в місяць. Пропозиція дійсна до 1 січня, з 1 січня вартість дистрибуції складе 1,5 грн за абонента.
  • Пакет каналів «Медіа Група Україна» (3 канали: «Україна», «НЛО TV» і «Індиго TV») - 0,45грн за 1 абонента в місяць.
  • Пакет каналів Inter Media Group (9 каналів: «Інтер», «НТН», «Мега», «Enter-фільм», «Піксель», «K1», «K2», «Zoom» і «EuroNews») - 3 грн за 1 абонента в місяць.

Всі ціни, зазначені вище, мають одну обмовку - медіагрупи будуть погоджувати вартість з кожним провайдером в залежності від його абонентської бази. За словами представників медіагруп, «ціни з 01 січня 2017 року можуть збільшитися в кілька разів». Щоправда нічого не заважає купить спутниковое телевидение, де канали поки що безкоштовні.

Вартість дистрибуції у кабельних мережах також озвучив «5 канал» - 0,1 грн за одного абонента на місяць.

Як повідомив заступник директора ТРК "Шанс" Максим Нимчук з 1 січня абонентська плата зросте на 5-10 грн, все буде залежити від того чим завершаться перемовини із медіагрупами. Сервіси інтерактивного інтернет-телебачення, такі як Oll.tv, повідомили, що поки не планують збільшення абонплати, бо вже мають діючі договори, які не передбачають змін.

В цілому кабельні оператори, як і глядачі по всій Україні не задоволені такими нововведеннями, адже фактично медіагрупи лізуть до кожного глядача в кишеню, при тому шалені обсяги реклами будуть показуватись на телеканалах і надалі, а страшилки, які запустили на каналах StarLightMedia взагалі більше схоже на спроби перекласти негатив за більшення тарифів на кабельних операторів.

Ще один негативний аспект полягає в тому, що медіагрупи не хочуть заключати договори на окремі телеканали, лише пакетом. Окрім того, що нам доведеться платити за непотрібні нам канали, кабельні оператори матимуть менше слотів для показу нішевих телеканалів.

Особливо смішно те, що цифрове телебачення T2 і надалі працюватиме безкоштовно.

Останнє редагування 11 серпня 2018, 03:03
0
репостів
0
репостів