Розділ Бізнес

В боргах як в шовках

Автор 14 квітня 2014, 14:58
Підприємства комунальної сфери міста стикнулись із проблемою. ТОВ «Шепетівка Енегроінвест», яке забезпечувало шепетівчан теплом у квартирах взимку і отримувало за цю послугу кошти від міського населення, має заборгованість майже 37 млн. грн. перед компанією «Нафтогаз» за поставлений природний газ.
 8 квітня цього року юридично визначений ще один борг  - господарським судом задоволено позов Шепетівського міжрайонного прокурора в інтересах ПАТ «Хмельницькобленерго» до цього товариства з обмеженою відповідальністю. Задовольняючи вимоги прокурора, суд зобов’язав підприємство сплатити 1,1 мільйона гривень боргу за використану електроенергію.

Виконавчий комітет міської ради, аби розібратись у ситуації та прийняти відповідні рішення для розв’язання проблеми, створив робочу групу. Вона розпочала вивчати усі документи щодо діяльності ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», якому у 2011 році на умовах концесії передано майновий комплекс шепетівської тепломережі. Під час аналізу концесійного договору, комісією виконавчого комітету були виявлені розбіжності між договором, який затверджувався і голосувався депутатами на сесії і договором, який підписав попередній міський голова Сергій Антонюк. Слід відмітити, що в договорі вилучили пункт, яким ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» зобов’язувалося проводити розрахунки за спожиті енергоносії у повному обсязі.

На позачерговій сесії міської ради, яка відбулася 4 квітня, ряд депутатів висловили своє обурення, діями попереднього міського голови, які спричинили до суттєвих змін у договорі. Як зазначив депутат міської ради Валерій Федоров дії посадових осіб підлягають під кримінальне провадження за підробку документів. Після обговорення депутати міської ради дали доручення секретарю міської ради Михайлу Полодюку звернутися до правоохоронних органів щодо невідповідності проектів концесійних договорів затверджених в 2011 році.

На виконання доручення депутатського корпусу міської ради виконувач обов’язки міського голови Михайло Полодюк, надіслав відповідні листи на ім’я начальника Шепетівського міського відділу УМВС України у Хмельницькій області Сергію Бакуну, Шепетівському міжрайонному прокурору Сергію Стецюку, начальнику Шепетівського міського відділу управління Служби безпеки України у Хмельницькій області Івану Бродзінському.
0
репостів
0
репостів