Розділ Суспільство

У грудні перерахують субсидії з врахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів

Автор 08 листопада 2021, 15:24
У грудні перерахують субсидії з врахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів depositphotos.com

Урядом весною минулого року було запроваджено збільшення на 50 відсотків соціальних норм для розрахунку субсидії на окремі види послуг, а саме для електроенергії, газу для приготування їжі та водопостачання. В цьому опалювальному сезоні передбачено продовження дії цього рішення для тих регіонів, які з початком опалювального сезону опиняться у червоній зоні.

«Навесні 2020 року, коли країна закрилася на карантин, були збільшені на 50 відсотків нормативи на житлово-комунальні послуги, зокрема, на електроенергію, газ для приготування їжі, підігрів води, адже люди знаходилися вдома, відповідно, витрачали більше цих ресурсів, а їхні доходи при цьому знизились», – зазначила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

У зв’язку з тим, що Хмельниччина з 30 жовтня 2021 р. опинилася у червоній зоні, громадяни, яким призначено житлові субсидії, автоматично отримають підтримку від держави у вигляді збільшення соціальних нормативів.

Управлінням праці та соціального захисту населення Шепетівської міської ради проведено перерахунок діючих житлових субсидій з врахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів. Кошти зазначеного перерахунку будуть перераховані одержувачам субсидії в грудні 2021 року.

0
репостів
0
репостів