Розділ Суспільство

Шепетівського єпископа відсторонили від виконання архієрейських обов’язків

Автор 02 листопада 2021, 16:54

Шепетівського єпископа ПЦУ Андріана, який до синців побив жінку через собаку, відсторонили від виконання архієрейських обов’язків. Про відсторонення єпископа повідомила пресслужба Православної Церкви України.

Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній виніс розпорядження про те, що єпископа слід відсторонити та благословити йому утриматися від звершення публічних богослужінь.

«Враховуючи публічні свідчення, на підставі яких титулярний єпископ Шепетівський Адріан (Кулик) підлягає обвинуваченню в порушенні, за яке канонічними правилами передбачене суворе покарання (27 Апостольське правило: «Наказуємо єпископа, чи пресвітера, чи диякона, який б’є вірних, що грішать, або невірних, що образили їх, і через це хоче їх залякати, позбавляти священничого сану. Бо Господь зовсім не учив нас цього. Навпаки, «Коли Його лихословили, Він не лихословив взаємно; страждаючи, не погрожував, а передавав те Судді Праведному» (1 Пет. 2, 23);

також 9 правило Константинопольського Двократного собору: «Апостольське і божественне правило піддає виключенню священників, що насмілюються бити вірних які згрішили, чи невірним нанесли образу. […] Отже, оскільки даним правилом визначається покарання за биття взагалі, то і ми згідно визначаємо. Подобає бо священику Божому врозумляти недоброзвичайного настановами й умовляннями, часом же і церковними єпитиміями, а не накидатися на тіла людські із бичами й ударами. Якщо ж деякі будуть абсолютно непокірними, і врозумленню через єпітимію неслухняними, таких ніхто не забороняє врозумляти переданням суду місцевих цивільних керівників») ».

Відсторонили єпископа на період проведення розслідування у справі з 2 листопада 2021 р. Також Епіфаній визначив передати розгляд справи Священному Синоду для винесення належного рішення.

Нагадаємо, Єпископ Шепетівський Православної церкви України Андріан, в миру Руслан Кулик, побив свою сусідку Іванну Бережну, а потім відібрав телефон, потоптався на гаджеті і викинув його у клумбу.

Останнє редагування 02 листопада 2021, 17:07

Відео

0
репостів
0
репостів