Розділ Суспільство

Шепетівчанку судитимуть за ДТП внаслідок якої перекинулось авто

Автор 02 листопада 2021, 11:43

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно місцевої жительки, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що 09.10.2021 обвинувачена, керуючи автомобілем марки «Renault», в світлу пору доби, перед перехрестям дороги розпочала обгін рейсового автобуса, при цьому не вибрала безпечної для руху швидкості, проявила неуважність та завершуючи маневр обгону різко повернула кермо праворуч, повертаючись на свою смугу руху, внаслідок чого втратила рівновагу над керованим нею автомобілем та виїхала на узбіччя з подальшим з’їздом у кювет з перекиданням автомобіля.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди та порушення обвинуваченою Правил дорожнього руху України, пасажир С. отримав тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості, що спричинило короткочасний розлад здоров’я та тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, як таке, що спричинило тривалий розлад здоров’я. Пасажирка Д. отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, як такі, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

Нагадуємо, санкція ч. 1 ст. 286 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів