Розділ Суспільство

У Шепетівці шукали шляхи протидії розповсюдженню наркотичних засобів

Автор 07 жовтня 2021, 16:04

Міський голова Віталій Бузиль ініціював засідання круглого столу з метою розроблення стратегії взаємодії щодо боротьби з розповсюдженням наркотичних засобів територією Шепетівської громади. У ході розмови шукали шляхи протидії розповсюдженню психотропних речовин та їх аналогів на території Шепетівської громади.

Наркоманія в наш час досягла масштабів епідемії. Тому важливого значення набуває спільна системна робота із взаємодії силових структур та виконавчих органів місцевого самоврядування.

За круглим столом зібралися заступник міського голови Галина Безкоровайна, начальник Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області Анатолій Чубенко, керівник Шепетівської окружної прокуратури Роман Олійник, начальник сектору превенції Володимир Лебідь, начальник Шепетівського районного відділу №2 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області Андрій Мазанюк, директор Шепетівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Вінницька, психолог центру професійного розвитку педагогічних працівників Марина Стафеєва.

Начальник Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області Анатолій Чубенко зазначив, що 66 злочинів пов’язаних зі сферою обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за 9 місяців 2021 року. Керівник Шепетівської окружної прокуратури Роман Олійник наголосив про необхідність посилення спільної профілактичної роботи серед мешканців міста, а особливо у дитячому та молодіжному середовищі та активізацію поширення інформації про проблему наркоманії в ЗМІ.

Важливу роль відіграє і громадська активність, яка передбачає небайдужість та повідомлення правоохоронним органам про випадки вживання або розповсюдження наркотиків, а також знищення написів на парканах, стінах будинків, які рекламують небезпечні сайти. У ході діалогу було напрацьовано спільний план дій, щодо превентивної роботи та виявлених злочинів пов’язаних з незаконним обігом та розповсюдженням наркотиків.

Шепетівська міська рада

0
репостів
0
репостів