Розділ Суспільство

Визначились переможні проекти, які будуть профінансовані з "Громадського бюджету"

Автор 05 жовтня 2021, 13:05

Сьогодні в малій залі засідань виконавчого комітету Шепетівської міської ради підсумували голосування за ініціативи «Громадського бюджету». Про це повідомили на сторінці органу самоврядування.

Члени комісії затвердили результати за якими переможцями стали два проекти. Також визначили відповідальні за реалізацію проектів підрозділи виконавчого комітету Шепетівської міської ради.

Найбільшу кількість голосів мешканці громади віддали за ініціативу «Сучасна площа — ЦЕНТРО_CiTY» — 131 голос, який передбачає реконструкцію та облаштування території площі перед міським будинком культури. Наступним став проект «Стерилізація безпритульних тварин» зі 120 голосами.

Всього до громадського голосування було допущено 5 проектів і Шепетівська громада, шляхом онлайн голосування на платформі, мала можливість власноруч визначити, які з них найактуальніші та варті реалізації за кошти місцевого бюджету.

«Дзвін пам’яті» здобув 44 голоси. Проектом передбачено встановлення монументального знаку із дзвоном, металевої каркасної дошки та виготовлення широкоформатних фотографій загиблих воїнів на поліпропіленовій основі. Проект «Громадські вбиральні» за яким передбачалось встановити громадську вбиральну у центрі міста Шепетівка (між приміщеннями Шепетівської міської ради та Будинком побуту) підтримало 26 мешканців громади, а «Реконструкція скверу В.Котика» — 20.

Тож проекти «Сучасна площа — ЦЕНТРО_CiTY» та «Стерилізація безпритульних тварин» будуть виненесені на розгляд депутатського корпусу Шепетівської міської ради.

Сучасна площа - #ЦЕНТРО_CiTY

Александрук Ірина Миколаївна пропонує за 599 200 гривень реконструювати площу перед міським будинком культури

Площа знаходиться в центрі міста Шепетівка, є улюблиним місцем для відпочинку містян, особливо батьків з дітьми. Територія віддалена від проїзджої частини, що робить відпочинок безпечним. Шепетівський МБК є серцем культурного життя міста, "точкою кипіння" усіх масових заходів, тому територія навколо нього просто зобов"язана бути сучасною, красивою, як для містян так і для гостей. Частина реалізаціі проекту по загально будівельних роботах та закупівлі зелених насаджень буде реалізовано за рахунок благодійних внесків.

WhatsApp Image 2021 05 13 at 15.22.52

Передбачається:

  • заміна старого асфальтного покриття;
  • облаштування сучасних доріжок декоративною бруківкою, формування нових зелених та квітучих зон, насаджень;
  • облаштування комфортних зон для відпочинку (встановлення лавок, освітлювальних опор);
  • облаштування фонтану;
  • облаштування площі для проведення масових заходів;
  • облаштувати паркомісць для автомобілів поруч з МБК

Стерилізація безпритульних тварин

Димніч Юлія Володимирівна пропонує за 600 000 гривень запровадити програму стерилізації безпритульних тварин

Безпритульні тварини - собаки і коти - є частиною екосистеми громади, що потребують допомоги, опіки і захисту. Надання допомоги безпритульним тваринам передбачає необхідність фінансової підтримки для забезпечення можливостей реалізації лікувально-профілактичних заходів (зокрема, вакцинування, стерилізація), а також утримання (харчування) безпритульних собак на період їх прилаштування.

12

Для реалізації вказаного проекту необхідно залучити ветеринара та провести стерилізацію собак, обробити тварину проти екто- та ендопаразитів, провести щеплення проти сказу, біркувати тварин. Виловлювання тварин, їх транспортування до місця проведення стерилізації.

Крок 1. Виловлювання.

Крок 2. Стерилізація та перетримка.

Крок 3. Кліпсування.

Крок 4. Вакцинація від сказу.

Ще 10 років тому проблеми, пов'язані з безпритульними тваринами у Шепетівці, вирішувалися негуманними методами: вбивством тварин. Альтернативою розправам над безвинними тваринами стала стерилізація. Стерилізація не можу бути вибірковою або частковою! Тож з впровадженням цього проекту за рік вдасться відловити, стерилізувати, вакцинувати та чіпувати фактично усіх вуличних собак у місті.

0
репостів
0
репостів