Розділ Суспільство

На сесії перейменовували школи та затвердили групу стратегічного планування

Автор 28 травня 2021, 11:04

27 травня, під головуванням міського голови Віталія Бузиля та за участі народного депутата України Олени Копенчук відбулася 10 сесія Шепетівської міської ради. На порядок денний було винесено 38 питань порядку денного.

На початку засідання присутні розглянули проект рішення Про звернення Шепетівської міської ради до Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля. Проте після обговорення воно було зняте з розгляду через часткове врегулювання питання на законодавчому рівні.

Предметом широкого обговорення на засіданнях постійних депутатських комісій стали питання  про зміну типу та перейменування ряду шепетівських загальноосвітніх шкіл та шкіл Плесни і Пліщина.

Точилася дискусія щодо розподілу коштів освітньої субвенції  та можливості фінансування класів з міського бюджету. Через зміни у законодавстві така ситуація склалася не тільки у Шепетівці і вимагає від депутатського корпусу непростого рішення.

У результаті обговорення учасники засідання підтримали проекти рішень про зміну типу та перейменування шепетівських загальноосвітніх шкіл та школи села Пліщин. Проект рішення щодо Плесенської школи не набрав достатньої кількості голосів.

Розглянувши  пропозицію громадської організації  «Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу міська рада вирішила приєднатися до Меморандуму про співпрацю з експертним співтовариством, що дозволить залучити консультанта вузького профілю для розробки нормативно-правової бази з питань енергозбереження.

Наступним рішенням депутати затвердили робочу групу по стратегічному плануванню розвитку Шепетівської міської територіальної громади до 2030 року до складу якої увійшло 36 учасників.

Про стан виконання бюджету Шепетівської міської територіальної громади за січень-березень 2021 року доповів начальник фінансового управління Василь Дрищ. Також народні обранці підтримали проекти рішень про надання одноразової грошової допомоги та внесення змін до бюджету міської територіальної громади на  2021 рік.

У ході засідання розглянули питання про прийняття до комунальної власності Шепетівської міської територіальної громади комунального підприємства «Комунальне некомерційне підприємство «Шепетівський центр первинної медико-санітарної допомоги». Наразі до комунальної власності переходить юридична особа, я після складання актів передачі-приймання та затвердження їх сесією Шепетівської міської ради до власності територіальної громади перейдуть і об’єкти  нерухомого майна.

З балансу виконавчого комітету Шепетівської міської ради Шепетівському підприємству теплових мереж передали зношений автомобіль, який раніше використовувався службою екстреної медичної допомоги для транспортування пацієнтів. Автомобіль знаходиться на території комунального підприємства та після необхідного ремонту буде використовуватися для потреб тепломережі.

Депутати внесли зміни в «Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення». Відповідно до цього рішення для відключення від централізованого опалення до письмової заяви додається довідка Шепетівського підприємства теплових мереж про відсутність заборгованості по сплаті за теплопостачання.

Міська рада вирішила прийняти на централізоване зберігання до  відділу трудового архіву Шепетівської міської ради архівні фонди ліквідованих підприємств, установ, організацій, що здійснювали свою діяльність на території населених пунктів Грицівської селищної та Ленковецької, Судилківської, Михайлюцької  сільських територіальних громад, за умови ухвалення селищною та сільськими радами рішень щодо передачі необхідних коштів до бюджету Шепетівської міської  територіальної громади для забезпечення отримання мешканцями вказаних громад необхідних послуг в архівній справі.

Крім того депутати розглянули ряд земельних питань.

Пресслужба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів