Спочатку Олексій Петрович довів графік проведення контрольного приготування, згідно за яким було визначено три періоди проведення, а саме: підготовчий, виконавчий та кінцевий.
Під час підготовчого періоду перевірено наявність маркування дошок для розбирання продуктів, ножів, виробничих столів тощо. Також перевірено наявність спецодягу в кухарів та іншого штатного персоналу.
Під час виконавчого періоду було отримано продукти із продовольчого складу, проведено первинну обробку продуктів та визначено фактичну кількість відходів. Потім було проведено заливання води в котли з використанням котломіру. Після чого почалась закладка продуктів у котли для приготування першої та другої страви. Паралельно у жарочному цеху їдальні здійснювалось смаження котлет, а у овочевому цеху готувався салат вітамінний. Сам обід складався із першої стави, другої страви з котлетою, салату та хлібу.
Під час кінцевого періоду, а саме після закінчення контрольного приготування їжі Олексій Петрович зробив детальний аналіз роботи всіх кухарів та вказав на недоліки які були допущені.
Шепетівська виправна колонія (№98)