Розділ Суспільство

Шепетівський водоканал хлоруватиме та промиватиме водопровідні мережі

Автор 05 квітня 2021, 16:47

8 квітня Шепетівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства проводитиме весняне хлорування та промивку водопровідних мереж міста з 9.00 до 23.00 години. Про це повідомила пресслужба комунального підприємства.

Адміністрація підприємства застерігає не використовувати 8-9 квітня воду з міської водомережі для питних та харчових потреб. У період хлорування воду з крана можна брати лише для технічних потреб (прибирання, миття рук тощо).

Просимо також врахувати, що станції доочистки питної води на 

  • просп. Миру, 28Д, 
  • вул. Старокостянтинівське шосе, 30Б, 
  • вул. Українській, 67В 

НЕ БУДУТЬ ПРАЦЮВАТИ впродовж 8-9 квітня.

Рекомендуємо завчасно зробити необхідний запас води на ці дні.

Нагадаємо, сезонне хлорування та промивання відбувається щороку весною (початок квітня) та восени (початок жовтня). Саме цей процес дозволяє проникнути у найвіддаленіші куточки трубопроводів та запобігати виникненню хвороботворних бактерій та вірусів у питній воді.

Для чого потрібне хлорування?

Вся вода, яка протікає через мережу водопроводів Шепетівкаводоканалу, проходить попередню очистку та фільтрацію. Проте, після того, як вода потрапляє до трубопроводів, відбувається її вторинне забруднення через відповідний стан труб.

Оскільки на території Шепетівки, водопроводи переважно всі старого зразка, тобто металеві. Відповідно стінки цих металевих труб піддаються корозії і на них формується осад та біоплівка. У цьому осаді створюються «райські» умови для розвитку різних мікроорганізмів – основного джерела забруднення питної води. Осад та біоплівка з часом мінералізуються та при змінній швидкості води у трубах (через витоки та прориви) їх частинки відриваються від поверхні трубопроводу та забруднюють питну воду.

Дієвим та безпечним для здоров’я способом покращення якості питної води є хлорування та промивання водопровідних мереж. Це необхідно робити не рідше, ніж двічі на рік. Так передбачено законодавством і цих норм дотримується Шепетівкаводоканал у своїй роботі.

0
репостів
0
репостів