Розділ Суспільство

У Ленковецькій ОТГ через суд таки утворять службу у справах дітей

Автор 02 квітня 2021, 14:07
У Ленковецькій ОТГ через суд таки утворять службу у справах дітей Фото depositphotos.com

Хмельницький окружний адміністративний суд погодився з прокуратурою та ухвалив рішення, яким позов прокуратури до Ленковецької сільської ради (ОТГ) про визнання бездіяльності протиправною задоволено, та відповідача зобов’язано утворити службу у справах дітей.

Діти, як члени громад, мають свої права як особлива група.

Незважаючи на те, що охорона дитинства визнана Україною загальнонаціональним пріоритетом і включає в себе забезпечення реалізацію права  на життя, на освіту, на охорону здоров’я, на розвиток, на правосуддя, на батьківську турботу, на сім’ю, на захист з боку громади й держави тощо, всупереч вимог діючого законодавства, вказаний орган місцевого самоврядування в добровільному порядку відмовлявся створити службу у справах дітей.

Так, завдяки втручанню прокуратури, поновлено права 1046 дітей, які проживають на території Ленковецької об’єднаної територіальної громади, з яких 3 дитини-сироти та 21 дитина, яка позбавлена батьківського піклування. Крім того, на території зазначеної громади також функціонує 2 прийомні сім’ї, у яких виховуються одна дитина з числа дітей-сиріт та 3 дитини, які позбавлені батьківського піклування.

За матеріалами Шепетівської окружної прокуратури

0
репостів
0
репостів