Розділ Суспільство

Винуватець ДТП домовився з потерпілим

Автор 10 березня 2021, 18:24

Ухвалою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області закрито кримінальне провадження відносно обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України та  звільнено від кримінальної відповідальності у зв’язку з примиренням його з потерпілим.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь держави 3922 грн 80 коп за проведення експертиз.

Згідно з ухвалою суду, 21 листопада 2020 року, житель Ізяславського району, керуючи автомобілем марки «Geely», не вибрав безпечної швидкості руху, не вжив заходів для зменшення швидкості, не переконався в тому, що смуга зустрічного руху, на яку він буде виїжджати, вільна від транспортних засобів на достатній для обгону відстані, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив перехресне зустрічне зіткнення з передньою частиною керованого ним автомобіля із передньою частиною спеціалізованого вантажного малотонажного–В фургона марки «Volkswagen».

В результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажир автомобіля марки «Geely» – потерпілий отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, які такі, що спричинили тривалий розлад здоров’я та тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості, як такі, що спричиняють короткочасний розлад здоров’я.

Обвинувачений свою вину в інкримінованому злочині визнав повністю, щиро розкаявся.

Судом встановлено, що громадянин Ч. вперше притягується до кримінальної відповідальності, обвинувачується у скоєнні необережного нетяжкого злочину, відшкодував заподіяні злочином збитки та примирився з потерпілим.

Ухвала законної сили не набрала і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів