Розділ Суспільство

Міська рада підпише меморандум із асоціацією ОСББ міста

Автор 01 березня 2021, 18:53

На шостій сесії Шепетівської міської ради своїм рішенням депутатський корпус затвердив підписання Меморандуму про співробітництво з Асоціацією об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Предметом перспективного Меморандуму є спільна домовленість про співпрацю міської ради та Асоціації ОСББ «АЛЬЯНС».

Координація зусиль покликана надати допомогу ОСББ для посилення спроможності об’єднань та ініціативних груп у створенні ОСББ, започаткувати механізм співпраці між Асоціацією, окремим ОСББ та міською радою.

До складу Асоціації наразі входить сім міських об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Кооперація функціональності окремих ОСББ зменшує навантаження на оплату праці найманих працівників. До прикладу, ведення бухгалтерії, податкової звітності, юридичні послуги надають фахівці Асоціації, таким чином зменшуються витрати не лише на зарплату, а й на канцелярські товари, оргтехніку тощо. Також участь в Асоціації ОСББ дає змогу спільно захищати інтереси об’єднань, взаємодіяти з органами місцевого самоврядування, органами виконавчої влади.

Сучасне життя міста не може існувати у форматі старої моделі, започаткованої ЖЕКами. Весь процес покращення житлових умов повинен бути організований таким чином, щоб мешканці багатоквартирного будинку були відповідальними за своє майно, а самоуправління у вигляді ОСББ було ефективним і націленим на покращення внутрішньо будинкових умов. Створення подібних альянсів і є складовою самоорганізації груп населення і важливим кроком, який покращить якість надання послуг мешканцям багатоквартирних будинків, — прокоментував Віталій Янушевський, заступник міського голови.

Голова правління Асоціації об’єднань співвласників багатоквартирних будинків «АЛЬЯНС» міста Шепетівки Віра Ліфаса зауважує, що підписання Меморандуму про співробітництво з Асоціацією ОСББ «Альянс» сприятиме роботі ОСББ, популяризації їх створення, наданню організаційної, методичної допомоги мешканцям багатоквартирних будинків в процесі створення.

Головна задача Асоціації – підтримка ОСББ, консолідація зусиль, відстоювання інтересів. Тільки той, хто власноруч створив ОСББ розуміє, яка це складна задача і наскільки вона полегшується за наявності однодумців та консультаційної підтримки. Ми радо надаємо інформаційну підтримку мешканцям багатоквартирних будинків та запрошуємо до членства в Асоціації «АЛЬЯНС», – коментує Голова правління Асоціації «АЛЬЯНС» Віра Ліфаса.

0
репостів
0
репостів