Розділ Суспільство

Шепетівчани відсьогодні можуть подавати місцеві петиції онлайн

Автор 01 лютого 2021, 19:08

Шепетівська міська рада завершила всі підготовчі етапи та отримала персональний кабінет міста на онлайн платформі E-dem.ua. Про це повідомив міський голова у себе на сторінці.

Покращити взаємодію влади та громадян - ось головний пріорітет онлайн петицій. Серед головних завдань - підвищення прозорості та підзвітності органів влади, зміцнення ролі громадянського суспільства та просування е-демократії. ?Вітаю громаду! Приєднуйся до змін!

Для того щоб створити свою чи підтримати чиюсь петицію, потрібно скористатись цим посиланням https://petition.e-dem.ua/shepetivka

Єдину систему місцевих петицій створено в рамках швейцарсько-української програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що реалізується Фондом Східна Європа у партнерстві з Державним агентством з питань електронного врядування (нині – Міністерство цифрової трансформації України) та фінансується Швейцарією.

Мета створення системи – допомогти органам місцевого самоврядування, надавши їм готове технічне рішення та пакет проектів місцевих нормативно-правових актів для забезпечення виконання норм Закону України від 02.07.2015 № 577-VIII щодо електронної петиції. Система, яка відповідає усім необхідним вимогам Закону, дозволяє забезпечити єдиний високий рівень якості обслуговування громадян з боку органів місцевого самоврядування щодо подання електронних петицій. Партнерами програми також розроблена відповідна нормативно-правова база із визначенням вимог до електронної ідентифікації громадян, збору підписів, переліку інформації, що збирається про особу тощо. 

Серед головних завдань програми: формування та впровадження кращих стандартів е-урядування та інноваційних практик, які покращують якість послуг та доступ до інформації для громадян, підвищення прозорості та підзвітності органів влади завдяки застосуванню ними нових технологій, зміцнення ролі громадянського суспільства та просування е-демократії. Програма також сприятиме інклюзивному діалогу щодо формування політики е-врядування та е-демократії, який бере до уваги інтереси та потреби регіонів.

Нагадаємо, рішення щодо реалізації електронних петицій місцеві депутати прийняли ще 24 жовтня 2019 року на пленарному засіданні сесії Шепетівської міської ради.

24 грудня 2020 року прийняли рішення Про укладення Меморандуму щодо використання «Єдиної платформи місцевої електронної демократії». Меморандум укладений з Міжнародною благодійною організацією Фонд Східна Європа в рамках реалізації Програми міжнародної технічної допомоги «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади».

Останнє редагування 01 лютого 2021, 19:55

Відео

0
репостів
0
репостів