Розділ Суспільство

На другій сесії Шепетівської міської ради було багато кадрових призначень

Автор 30 листопада 2020, 18:55

30 листопада під головуванням міського голови Віталія Бузиля відбулася друга сесія Шепетівської міської ради VIII скликання. На порядок денний винесено 16 питань. Про перебіг сесії розповіли у пресслужбі органу самоврядування.

На початку засідання міський голова вручив депутатське посвідчення депутату Шепетівської міської ради Сергію Іщуку, який з поважних причин був відсутній на першій сесії. 

Відповідно до поданих заяв у Шепетівській міській раді було сформовано 6 депутатських фракцій: ВО «Батьківщина» — голова Валентина Прохорчук, «За конкретні справи» — голова Руслан Савчук, ВО «Свобода» — голова Михайло Полодюк, «Слуга Народу» — голова Віталій Биков, «За Майбутнє» — голова Павло Алілуйко, «Сила і Честь» — голова Роман Вознюк.

Далі депутати затвердили Регламент Шепетівської міської ради VІІІ скликання та обрали постійний секретаріат міської ради у складі трьох чоловік: голови комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності та правопорядку, начальника організаційного відділу Людмили Кішик та головного спеціаліста організаційного відділу Наталії Дзекан. 

З метою організації роботи депутатських комісій затверджено Положення про депутатські комісії міської ради та рішенням сесії затверджено їх персональний склад. Таким чином утворено п’ять постійних депутатських комісій міської ради:

  • з питань соціально-економічного розвитку громади, планування, бюджету, фінансів голова – Григорій Олійник;
  • з питань земельних відносин, архітектури та будівництва, охорони навколишнього середовища — Олександр Піголь;
  • з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, молодіжної політики та спорту голова – Наталія Собчук;
  • з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності та правопорядку, голова — Валентина Прохорчук;
  • з питань розвитку промисловості, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, транспорту, енергетики та зв’язку, голова Максим Бондарєв.

У ході засідання сесії міської ради прийнято рішення про реорганізацію Плесенської сільської ради та Пліщинської сільської ради шляхом приєднання до Шепетівської міської територіальної громади.

Далі депутати своїм рішенням присвоїли Віталію Бузилю п’ятий ранг посадової особи місцевого самоврядування, в межах третьої категорії класифікації посад, відповідно положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», внесли зміни та доповнення в штатний розпис апарату Шепетівської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів.

Після короткої перерви депутати міської ради затвердили заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами виконавчого комітету міської ради та обрали секретаря міської ради.

Посаду керуючого справами Виконавчого комітету міської ради обійматиме Наталія Білас. До цього вона обіймала посаду начальника організаційного відділу виконавчого апарату Шепетівської районної ради, наразі керуючий справами виконавчого комітету Судилківської сільської ради.

Секретарем міської ради обрано Романа Вознюка, який балотувався у депутати міської ради шляхом висування  від політичної партії «Сила і честь», до цього часу працював начальником юридичного відділу ТОВ «Аспік Груп». Обрання секретаря Шепетівської міської ради відбулося відповідно до регламенту Шепетівської міської ради шляхом  таємного голосування.

Заступників у міського глови буде чотири. Своїм рішенням депутати міської ради затвердили на посади:

  • Заступник міського голови  – Віталій Янушевський (раніше обіймав посаду першого заступника голови Шепетівської районної державної адміністрації Хмельницької області, працював виконуючим обов’язки голови Шепетівської РДА,  працював помічником народного депутата України 8-го скликання Романа Мацоли);
  • Заступник з питань житлово-комунального господарства — Ігор Ялоха (обіймав посаду начальника управління житлово-комунального господарства Хмельницької обласної державної адміністрації, наразі керівник юридичного відділу ТОВ «Обліковий Сервіс»).
  • Заступник з питань розвитку інфраструктури та проектно-інвестиційної діяльності — Артур Мовсісян (обіймав посаду головного архітектора Шепетівського району, був обраний заступником голови Шепетівської районної ради).
  • Заступник з гуманітарних питань — Галина Безкоровайна (директор Ленковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів).

До складу Виконавчого комітету увійшло 17 осіб:

  1. Віталій Бузиль — міський голова;
  2. Роман Вознюк —  секретар міської ради;
  3. Артур Мовсісян — заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради;
  4. Ігор Ялоха — заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради;
  5. Наталія Білас — керуючий справами виконавчого комітету ради;
  6. Тетяна Квітніцька — староста Пліщинського старостинського округу;
  7. Людмила Ємець — староста Плесенського старостинського округу;
  8. Микола Поліщук — начальник юридичного відділу Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства (подання «Слуга Народу»);
  9. Руслан Альмяшов — підприємець («Європейська Солідарність»);
  10. Олексій Шуляков — вчитель ЗОШ №1 (“За майбутнє”)
  11. Олександр Лобай — підприємець (ВО «Батьківщина»);
  12. Олександр Лихобаба  — директор КП «Шепетівське бюро технічної інвентаризації» (ВО «Свобода»);
  13. Назарій Хажинський — юрист-консультант ТОВ «Шепетівка Компанія» («Опозиційна платформа — За життя»);
  14. Тетяна Василик — перший заступник ТОВ «АСПІК ГРУП» («Наш край»);
  15. Світлана Павлишина — заступник з соціальних питань директора ТОВ «Епіцентр АГРО» («За конкретні справи»);
  16. Олександр Єрмола — підприємець («Сила і честь»);
  17. Діна Клімович — директор ЗОШ №2.

Також сьогодні під час засідання ІІ сесії міської ради з метою забезпечення представництва інтересів жителів населених пунктів, що увійшли до Шепетівської міської ради, утворили на території міської територіальної громади два старостинські округи та призначили старост. А саме: Плесенський старостинський округ з центром у с.Плесна, що складається з сіл Плесна, Жилинці Шепетівського району Хмельницької області, староста — Людмила Ємець та Пліщинський старостинський округ з центром у с.Пліщин, що складається з села Пліщин, староста — Тетяна Квітніцька. 

Наостанок депутати затвердили Положення про преміювання та надання матеріальної допомоги працівникам апарату міської ради та її виконавчому комітету, виконавчих органів Шепетівської міської ради. А також начальник фінансового управління Василь Дрищ прозвітував про внесення змін до бюджету міста 2020 року.

Останнє редагування 30 листопада 2020, 20:16
0
репостів
0
репостів