Розділ Суспільство

На сьогоднішньому засіданні виконкому найбільше часу приділили освіті

Автор 21 вересня 2020, 17:57

Сьогодні, 21 вересня, члени виконавчого комітету розглянули 30 питань порядку денного. Про це повідомили у прес-службі Шепетівської міської ради.

На початку засідання прийняті рішення щодо захисту прав та інтересів дітей, відповідно до рекомендацій комісії з питань захисту прав дитини.

Далі головний спеціаліст управління освіти міської ради Людмила Басистюк доповіла членам виконавчого комітету про стан підготовки закладів освіти до нового 2020-2021 навчального року. Зокрема, Людмила Дмитрівна зауважила, що проведено значну роботу для створення належних умов організації освітнього процесу.

У всіх закладах освіти проведено поточний та капітальний ремонт (завершено у 2019 році монтаж індивідуальних модульних котелень в НВК № 3, гімназії № 5 та продовжується ремонт спортивної зали НВК № 3, обладнано нове приміщення ІРЦ). У закладах освіти частково відремонтовано різні системи (опалювальна, каналізаційна, освітлювальна, водопровідна). З метою поповнення матеріально-технічної бази придбано інструменти, приладдя, інвентар.

Для створення належних умов навчання та виховання дітей придбано сучасні меблі в усіх закладах дошкільної та загальної середньої освіти. На вимогу часу третій рік поспіль виділяється спеціальна державна субвенція на заходи із реалізації Концепції Нової української школи. Цього року на це виділено 1 млн. 3 тис. грн. з державного і 431 тис. грн. з міського бюджетів. Придбано сучасні меблі, дидактичний матеріал та комп`ютерну техніку для учнів 1-х класів тощо.

Члени виконавчого комітету взяли до відома інформацію управління освіти Шепетівської міської ради «Про стан підготовки закладів освіти до нового 2020-2021 навчального року» та доручили начальнику управління освіти  взяти під контроль проведення ремонтних робіт спортивної зали в НВК № 3 та монтаж автоматичної пожежної сигналізації в ЗОШ № 1.

Далі було затверджено фактичну мережу закладів середньої, дошкільної та позашкільної освіти у місті на поточний навчальний рік, розмір вартості навчання в Шепетівській дитячій художній та музичній школах для дітей з Плесенської, Судилківської, Ленковецької ОТГ. Також надано дозвіл для зарахування в Шепетівський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю, прийнято рішення про повідомну реєстрацію колективного договору КЗ «Музей пропаганди» Хмельницької обласної ради.

Крім цього, у ході засідання члени виконавчого комітету прийняли ряд рішень для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону 2020-2021 років.

Серед іншого, на засіданні було розглянуто питання містобудування та архітектури, встановлення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у Шепетівці, питання  про видалення зелених насаджень та ряд житлових питань та інші.

0
репостів
0
репостів