Розділ Суспільство

У Шепетівці поліцейські нагородили 7-класника, який самотужки намагався спіймати злодія

Автор 10 вересня 2020, 20:39

Сьогодні, 10 вересня, подяку від Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області отримав учень 7-а класу Шепетівського НВК № 3 Ілля Блажевич, який самостійно намагався спіймати чоловіка, що поцупив дитячий велосипед. Сталася подія 1 вересня, у День знань.

Нагородити 7-класника завітав виконуючий обов’язки начальника Шепетівського відділу поліції Володимир Рой, старший інспектор сектору кадрового забезпечення Андрій Савчук та інспектор сектору ювенальної превенції Ольга Семенюк.

— Ми сьогодні зібралися тут з дуже хорошої нагоди, — зазначив Володимир Рой. — Адже серед учнів 7-го класу НВК є школяр, який вчинив гідний вчинок. Це — Ілля Блажевич. 

Саме цей хлопчина допоміг своєму другу та поліцейським Шепетівського відділу поліції розкрити крадіжку велосипеда.

— Я побачив, що невідомий чоловік краде велосипед мого друга, тому вирішив допомогти, — розповів Ілля Блажевич. — Спочатку я сам гнався за злочинцем та намагався скинути його з велосипеда, аби той зупинився. Однак, мені це не вдалося. Злодій втік. Тому швидко повідомив про крадіжку батьків свого друга та маму, які, в свою чергу, викликали поліцію. 

Відтак, Володимир Юрійович висловив слова вдячності школяреві за сміливість, спостережливість і допомогу правоохоронцям у розкритті кримінального правопорушення та зазначив, що його вчинок — це приклад не лише для дітей, а й для багатьох дорослих.

— Особа, яка вчинила крадіжку, неодноразово судима за тяжкі злочини. І невідомо, що було б в подальшому, якби цього чоловіка не затримали, — каже виконуючий обов’язки начальника Шепетівського відділу поліції.

Також подякував Володимир Рой і мамі хлопчика за чудове виховання сина:
— Ми сподіваємося, що Іллюша невдовзі поповнить ряди поліції та стане гідним офіцером.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

0
репостів
0
репостів