Розділ Суспільство

Замість «пакунків малюка» шепетівським матусям даватимуть гроші

Автор 03 вересня 2020, 14:25

З 1 вересня почав працювати новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги замість "пакунку малюка". Його було затвержено постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 р. № 744.

Це сталося внаслідок скасування Антимонопольним комітетом тендеру на закупівлю бейбі-боксів, який оголосили в Мінсоцполітики на початку 2020 року. 

Тепер проект передбачає:

  •  компенсаційну виплату замість натуральної допомоги «пакунок малюка» у розмірі 5 тисяч гривень;
  •  відкриття громадянам, із залученням АТ «Комерційний банк «ПриватБанк», у яких народилась дитина, рахунку із спеціальним режимом використання та видача їм спеціальну соціальну картку;
  •  залучення до реалізації пілотного проекту на договірних засадах заклади роздрібної торгівлі для продажу батькам визначених дитячих товарів та товарів для породіль за спеціальною соціальної карткою.

Батьки дитини можуть звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини та самостійно, протягом року, витратити кошти грошової компенсації виключно для придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок, засобів гігієни для породіль. Фактично «пакунок малюка» будуть видавати у тих регіонах, де вони є в наявності, а потім, відповідно до прийнятої постанови. Як на стало відомо, у Шепетівці пакунків ще вистачить приблизно на місяць.

Далі буде діяти такий алгоритм:

  • батьки новонароджених звертаються до АТ «КБ «ПриватБанк» для відкриття рахунку;
  • до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення батьками подається заява з необхідними документами.

Батьки мають право протягом року самостійно використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання товарів у закладах торгівлі, які долучились до публічного договору про реалізацію пілотного проекту. Відтепер у батьків є право обирати, що для їх малюка є необхідним: чи потрібен їм одяг, якщо в них вже є діти, особливо діти які мають маленьку різницю у віці, або якщо дитина має алергію і їй не підходять засоби, передбачені у натуральній формі пакунку.

0
репостів
0
репостів