Розділ Суспільство

У Шепетівці вчергове засідала комісія з питань індивідуального опалення

Автор 13 серпня 2020, 18:49

12 серпня у малій залі засідань міськвиконкому відбулося засідання комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого теплопостачання. Засідання комісії провів її голова Володимир Вихівський.

Під час засідання члени комісії розглянули 73 заяви споживачів, які виявили бажання від’єднатися від централізованого опалення.

Списки заявників на відключення від централізованого опалення та облаштування в квартирах індивідуального опалення були передані на опрацювання в КП «Шепетівське підприємство  теплових мереж». У результаті аналізу та опрацювання списків було створено перелік будинків, де кількість квартир з централізованим опаленням становить 50 і менше відсотків від загальної кількості та перелік де кількість квартир з централізованим опаленням становить більше 50 відсотків.

Тридцять заявників проживають у багатоквартирних житлових будинках, де кількість квартир з централізованим опаленням становить менше 50 відсотків.  Відповідно до рішення учасників засідання ці заявники отримали позитивне рішення комісії на відключення.

У ході засідання члени комісії надали дозволи на відключення ще вісьмом заявникам.

Іншим заявникам відмовлено у зв’язку з невідповідністю з чинним законодавством, або не можливістю підключення з технічних причин.

Нагадаємо, що на сьогодні в Україні діє наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26 липня 2019 року № 169 «Про затвердження Порядку відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води», який дозволяє відключати від центрального опалення і гарячої води квартири та нежитлові приміщення багатоквартирного будинку, приєднаного до ЦО та ГВП, у разі, якщо на день набрання чинності Закону України «Про житлово-комунальні послуги» не менше, як половина квартир та нежитлових приміщень цього будинку відокремлена (відключена) від ЦО та ГВП, та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні.

У разі, якщо на день набрання чинності Закону України «Про житлово-комунальні послуги» у будинку було відключено від центрального опалення менша кількість квартир ніж, як половина, правом на відключення можна скористатися лише тоді, коли відключається весь будинок, а не окремі приміщення.

Рішення про відключення цілого будинку здійснюється за рішенням співвласників багатоквартирного будинку. Рішенням зборів співвласників багатоквартирного будинку визначається система подальшого забезпечення такого будинку теплопостачанням з дотриманням вимог законодавства.

Прес-служба Шепетівської міської ради

Останнє редагування 13 серпня 2020, 18:57
0
репостів
0
репостів