Розділ Суспільство

У Шепетівці жінка закликала до акції протесту, правоохоронці погрожують штрафами

Автор 28 квітня 2020, 17:30

За інформацією правоохоронних органів на ресурсах соціальної мережі Фейсбук було розміщене повідомлення щодо намірів громадянки Ж,  яка зареєстрована в селі Судилків Шепетівського району, провести акцію протесту.

Громадянка закликала 30 квітня 2020 року о 10.00 год. зібратися біля будівлі Шепетівської міської ради для протесту з метою відкриття Шепетівського продуктового ринку всупереч обмеженням на час епідемії коронавірусу (Постанова КМУ від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої короновірусом «SARS-CoV-2» (зі змінами внесеними Постановою КМУ від 16.03.2020 №215) в частині заборони проведення масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб).

На даний пост із відповідним закликом в соціальній мережі Фейсбук відгукнулось більше 300 чоловік, наразі він вже видалений.

Вказаний вище факт у неконтрольованому розвитку може призвести до вчинення правопорушень, передбачених: ст.ст. 294 (масові заворушення), 295 (заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку), 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) КК України та ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

Громадяни, які візьмуть участь у масовому заходів, будуть нести відповідальність відповідно до чинного законодавства.

Шепетівська міська рада просить містян врахувати застереження правоохоронних органів та не вчиняти протизаконних дій.

0
репостів
0
репостів