Розділ Суспільство

Виконком припинив опалювальний сезон у частині комунальних закладів та скоригував рух автобусів

Автор 26 березня 2020, 17:24

Сьогодні відбулось засідання виконавчого комітету Шепетівської міської ради, яке провів міський гролова Михайло Полодюк. На порядок денний було винесено шість важливих для життєдіяльності міста питань.

Учасники засідання розглянули проект рішення про погодження розклару руху автобусів на міських маршрутах загального користування на період карантину.

У зв’язку з вимогами чинного законодавства та запровадженням карантину перевізники зобов’язані перевозити не більше десяти пасажирів в одному автобусі, а паспжиропотік значно зменшився. Тому комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради рекомендувала перевізникам скоригувати діючі графіки відповідно до фактичного пасажиропотоку. Члени виконавчого комітету розглянули надані перевізниками прозиції та затвердили скориговані графіки руху.

Далі учасники засідання підтримали виділення коштів з резервного фонду міського бюджету для проведення заходів пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації в Шепетівці, яку може спричинити короновірусна інфекція COVID-2019 а саме: придбання солі «ЕКСТРА» для виробництва дезінфікуючого засобу гіпохлориду натрія.

Наступним питанням, яке розглянули члени виконкому було  припинення опалювального періоду 2019-2020 років у закладах світи, сфери культури та спорту. Як уже повідомлялося 25 березня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради.

У зв’язку із прийняттям Урядом 25 березня 2020 року рішення про продовження карантинних заходів в Україні до 24 квітня 2020 року та запровадженням режиму надзвичайної ситуації в Україні комісія рекомендувала Виконавчому комітету міської ради прийняти рішення щодо дострокового припинення опалювального сезону  у вказаних закладах. У результаті голосування рішенням виконавчого комітету опалювальний сезон припиняється у загальноосвітніх навчальних закладах міста, дошкільних навчальних закладах, в дитячо-юнацькій спортивній школі (басейн),  Шепетівській дитячій музичній школі, Центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю та Територіальному центрі соціального обслуговування, надання соціальних послуг у відділенні денного перебування (вул. Стуса,11а, та вул. Старокостянтинівське шосе, 8) та у відділенні соціальної допомоги вдома (вул. Судилківська,1).

Також члени виконавчого комітету підтримали внесення змін до рішення виконавчого комітету Шепетівської міської ради від 24 вересня 2015 року №204 «Про комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій». Відповідно до цього рішення для прийняття невідкладних рішень та оперативного реагування на загрозу виникнення, або виникнення надзвичайної ситуації засідання комісії допускається проводити в режимі відеоконференції або дистанційно в телефонному режимі. У разі проведення такого засідання голосування членів комісії відбуватиметься шляхом проставляння підпису у протоколі засідання із зазначенням результату голосування.

Крім того, члени виконкому у ході засідання розглянули питання про план роботи виконавчого комітету Шепетівської міської ради на II квартал 2020 року.

Заступник міського голови Наталія Стасюк повідомила учасникам засідання, що санітарно-профілактична обробка та всі профілактичні роботи у басейні, які щороку проводяться у червні будуть проведені у квітні і об’єкт буде готовий до запуску води та початку звичної роботи після закінчення карантинних заходів у країні.

Наприкінці засідання міський голова довів до відома членів виконавчого комітету рішення міської комісії ТЕБ і НС, які були прийняті 25-го березня.

Прес-служба Шепетівської міської ради

Останнє редагування 27 березня 2020, 12:30
0
репостів
0
репостів