Розділ Суспільство

У Шепетівці визначили місця для висадки дерев

Автор 10 березня 2020, 18:41

Сьогодні, 10 березня, під головуванням міського голови Михайла Полодюка відбулося засідання робочої групи з організації та проведення у місті Шепетівка заходів у рамках Всеукраїнського проєкту «Озеленення України».

Засідання відбулося за участі директора Державного підприємства «Шепетівське лісове господарство» Володимира Сасюка, першого заступника міського голови Володимира Вихівського, заступника міського голови Наталії Стасюк,  депутата міської ради Алли Бунечко, членів робочої групи.

Як повідомлялося раніше,  місто Шепетівка долучилася до проекту з озеленення як співорганізатор.

20200310 141619

У тісній співпраці з Державним підприємством «Шепетівське лісове господарство» Шепетівською міською радою та учасниками проєкту задекларовано висадження на Шепетівщині 200 тисяч дерев. Для цього  планується залучити понад  500 волонтерів.

Під час робочої групи обговорено та визначено місця на території міста Шепетівка для висадки дерев, закріплено за кожною локацією відповідального та організації, людей, які будуть підвозити та висаджувати саджанці, визначено породи дерев для висаджування.

Володимир Сасюк розповів про особливості вирощування різних порід дерев, методику їх висаджування.

Реалізація проєкту в місті Шепетівка відбудеться 20 березня, а 21 березня в рамках проєкту «Відновлюємо ліси разом» працівники Державного підприємства «Шепетівське лісове господарство», волонтери висаджуватимуть 30 га лісу.

Таким чином, два проекти «Озеленення України» та «Відновлюємо ліси разом» об’єднаються з метою відновлення легень планети.

На озеленення чекають:

  • Проспект Миру.
  • Вулиця Героїв Небесної Сотні.
  • Сквер Валі Котика.
  • Сквер на вулиці Старокостянтинівське шосе (навпроти Цукрового комбінату).
  • Сквер біля пам’ятного знака «Чорний тюльпан».
  • Територія біля дитячо-юнацької спортивної школи (приміщення міського басейну).
  • Парк культури та відпочинку.

Також висаджування дерев буде проводитись на території навчальних закладів міста.

Щодо можливості висаджування дерев на інших територіях міста інформація уточнюється.

Запрошую всіх приєднатися до проєкту!

Посадити дерева різних декоративних порід можна у своєму дворі, на прибудинковій території, біля дитячого майданчика, на місці зрізаного дерева.

Долучайтесь!

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів