Розділ Суспільство

Відбулося чергове засідання сесії Шепетівської міської ради

Автор 24 жовтня 2019, 18:30

24 жовтня під головуванням міського голови Михайла Полодюка відбулась 63 сесія Шепетівської міської ради VII скликання. На розгляд сесії було винесено 53 питання порядку денного  Участь у засіданні взяли представники структурних підрозділів виконавчого комітету, громадських організацій та шепетівчани.

На початку засідання депутати затвердили Програму підтримки діяльності органів  самоорганізації населення на 2020-2022 роки. Метою програми є залучення громадськості міста до вирішення проблем життєдіяльності міста та координація дій органів самоорганізації населення при реалізації місцевих ініціатив.

Депутати розглянули та підтримали проект рішення про міську цільову соціальну Програму «Молодь Шепетівки» на  2020-2024 роки, яка розширить можливості для розвитку потенціалу молоді, як значної частини населення Шепетівки для її активної участі у всіх сферах життя міста.

Учасники засідання взяли до відома інформацію про хід виконання Програми розвитку інвалідного спорту в місті Шепетівка на 2018-2022 роки. На виконання Програми у 2019 році було залучено понад 8 осіб з обмеженими можливостями різних нозологій, з якими займається  два тренери-спеціалісти. Очолює секцію  Майстер спорту України з пауерліфтингу серед людей з особливими потребами, багаторазовий чемпіон та рекордсмен України, номінант щорічної акції «Гордість країни» (2010 рік) Олег Лаврук. Вихованці секції з пауерліфтингу є активними учасниками  обласної та міської спартакіади «Повір у себе» серед інвалідів та дітей-інвалідів.

Наступними рішеннями депутати затвердили Програми з організації харчування учнів закладів загальної середньої освіти на 2019 та 2020 роки. Також затвердили кошторис фінансування потреб громадських організацій інвалідів та ветеранів міста відповідно до їх статутної діяльності на 2020 рік.

Розглянувши звернення Шепетівської територіальної організації Українського товариства глухих (УТОГ) депутати надали згоду на безоплатне користування частиною нежитлового приміщення площею 60,2 м2 що знаходиться на балансі Шепетівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  за адресою Судилківська, 1,   Шепетівській територіальній організації УТОГ для здійснення статутної діяльності.

У ході засідання його учасники затвердили перелік проектів-переможців відповідно до програми «Громадський бюджет міста Шепетівки на 2017-2020 роки» на 2020 р. Цього року переможцями автоматично визнані три проекти-учасники: «Скейт-парк» та «Зона вболівальників» на перехресті вулиць Героїв Чорнобиля та Старокостянтинівське шосе та  «Кінотеатр просто неба» за адресою вулиця Героїв Небесної Сотні, 54.

Також депутати затвердили Положення про порядок проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території міста Шепетівка. Цим Положенням встановлюються етапи визначення виконавця послуг  та порядок проведення конкурсу.

Далі депутати розглянули питання, що стосуються регулювання земельних відносин.

Наприкінці сесії депутати підтримали звернення Шепетівської міської ради до Президента України, депутатів Верховної ради України, Кабінету Міністрів України щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2025 року.

За інформацією прес-служби Шепетівської міської ради

Останнє редагування 24 жовтня 2019, 18:43
0
репостів
0
репостів