Розділ Суспільство

Шепетівська міська рада наводить лад з дитячими майданчиками

Автор 24 жовтня 2019, 18:11
Шепетівська міська рада наводить лад з дитячими майданчиками Фото Григорія Сорочана

Дитячі майданчики, що знаходяться на прибудинкових територіях Шепетівки та за їх межами часто перебувають у неналежному стані. З цього приводу жителі Шепетівки неодноразово зверталися до міської ради  із скаргами. Особливо їх турбував стан майданчиків, безпека перебування на них дітей, а іноді громадяни повідомляли, що на місці майданчиків були бажаючі щось збудувати для особистого використання (наприклад, гаражі).

Аби навести лад у цій сфері працівники міської ради провели значну роботу з оформлення документів на майданчики.

На цей час завершений 1 етап, зокрема комісією при виконавчому комітеті міської ради  проведено виявлення, обстеження дитячих майданчиків із зазначенням матеріалів та частин, з яких вони складаються,  місця їх знаходження із фіксацією на карті Шепетівки.

Наступний етап — інвентаризація майданчиків, виготовлення технічних паспортів на кожен з них, оцінка вартості майданчика, закріплення меж розміщення та виділення на сесії міської ради земельної ділянки під кожен дитячий майданчик.

Завершальним етапом оформлення майданчиків буде взяття їх на баланс.

Що це дасть?

  • Земля під дитячим майданчиком буде закріплена саме за дитячим майданчиком.
  • Землю не можна буде використати за іншим цільовим призначенням, наприклад, не можна буде встановити гараж чи проводити інше будівництво.
  • Буде встановлений відповідальний за утримання майданчика в належному стані, чи то ОСББ чи управлінська компанія чи комунальне підприємство.
  • Покращиться безпека перебування на них дітей.

Документація на кожен дитячий майданчик буде зберігатися в міській раді. На території міста Шепетівка зафіксовано 76 таких майданчиків.

Робота продовжується.

За інформацією прес-служби Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів