Розділ Суспільство

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Автор 17 жовтня 2019, 18:28

Сьогодні, 17 жовтня, під головуванням міського голови Михайла Полодюка члени виконавчого комітету на черговому засіданні розглянули понад 30 питань порядку денного.

На початку засідання одноголосно підтримали проекти рішень, які були винесені на розгляд виконкому комісією з питань захисту прав дитини. Ці рішення стосуються захисту прав та інтересів дітей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Зокрема, це надання статусу дитини-сироти, встановлення піклування над малолітними та неповнолітніми, встановлення порядку участі батька у вихованні дитини, визначення місця проживання дитини, повернення малолітньої дитини до матері, захист майнових, житлових прав дітей тощо.

Відповідно до інформації начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради Сергія Біласа члени виконкому своїм рішенням надали згоду на зарахування дітей до Шепетівського центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідістю. Ці діти потребують комплексної реабілітації.

Також на засіданні виконавчого комітету було підтримано рішення про повідомну реєстрацію колективних договорів та змін і доповнень до чинного колективного договору, затверджено розмір відшкодування вартості навчання в Шепетівській дитячій художній школі та в Шепетівській дитячій музичній школі для дітей об’єднаних територіальних громад з вересня по грудень 2019 року, встановлено режим роботи об’єктів торгівлі та сфери послуг, продовжено строк договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на маршруті №7.

Директор Шепетівського водопровідно-каналізаційного господарства міста Віталій Биков обгрунтував членам виконавчого комітету необхідність підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення. Як зазначив директор водопостачального підприємства, на структуру тарифу найбільший вплив має електроенергія і заробітна плата. Для того, щоб зекономити і не підвищувати тариф потрібно повернутися до подачі води споживачам по годинах, а рівень заробітної плати на підприємстві потребує покращення, адже сьогодні важко втримати кваліфікованих працівників на мінімальній заробітній платі.

Таким чином, відповідно до рішення виконавчого комітету Шепетівської міської ради затверджено нову структуру тарифів.

Також, у ході засідання члени виконавчого комітету прийняли рішення про видалення зелених насаджень, розміщення тимчасових споруд, розглянули питання містобудування та архітектури, житлові питання та інші.

Із рішеннями виконавчого комітету можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради у рубриці: ОРГАНИ ВЛАДИ: Виконавчий комітет: Рішення виконкому.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів