Розділ Суспільство

Відбулись громадські слухання щодо підвищення тарифів на водопостачання

18 вересня КП «Шепетівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства» провело відкриті слухання щодо підвищення тарифів на холодну воду та каналізацію.

В обговоренні взяли участь перший заступник міського голови Володимир Вихівський, начальник управління економічного розвитку Олександр Гринь, Начальник управління житлово-комунального господарства та з питань регулювання земельних відносин Павло Цвіркун та директор комунального підприємства Віталій Биков, працівники підприємства, депутати міської ради і шепетівчани.  Згідно з розрахунками, для населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, послуга з централізованого постачання холодної води повинна скласти 17,12 грн/куб., а послуга центрального водовідведення – 17,98 грн/куб. Тариф на воду для населення пропонують підвищити близько 10%.

Віталій Биков навів данні про вартість водопостачання та водовідведення у сусідніх містах. У деяких з них тариф вже давно вищий, ніж у Шепетівці.

Підвищення тарифів, наполягають у водоканалі, зумовлено об’єктивними причинами. Як зазначив директор водопостачального підприємства, такі зміни пов’язані зі постійним зростанням цін на електроенергію, збільшенням мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, податків, здороженням паливно-мастильних матеріалів, реактивів.

Водоканал починаючи з 2014 року за допомогою різнопланових заходів намагається скоротити собівартість тарифу. В цьому році підприємство провело технічну модернізацію, встановило систему диспетчеризації та автоматизації виробничого процесу водозабору «Лісова галявина». Проведені заходи дали змогу скоротити чисельність персоналу та зменшити фонд оплати праці в планових тарифах.

Підприємство продовжує впроваджувати заходи з енергозбереження шляхом використання нових технологій. Проведені заходи дають змогу зменшити споживання електроенергії, яка складає 26,1% у структурі тарифу.

Прес-служба Шепетівської міської ради

Відео

0
репостів
0
репостів