Розділ Суспільство

У Шепетівці пройшов регіональний збір лідерів та координаторів учнівського самоврядування Хмельниччини

Автор 05 квітня 2019, 19:27

4 квітня у Шепетівці пройшов регіональний збір лідерів та координаторів учнівського самоврядування Хмельницької області. Темою збору стали «Інсталяції самоврядування» в рамках 400 річчя прийняття Магдебурського права у Шепетівці.

Збір розпочався з установчого модулю в обласному музеї М.Островського. Ведуча модуля Анна Кухарчук провела презентацію концепції Школи Лідерів Шепетівки «Дослідження вимірів співпраці учнівського самоврядування з громадськими організаціями».

Далі учасники збору перейшли до навчального модулю «Органи виконавчої та законодавчої влади. Сесія — як форма роботи органів самоврядування», який пройшов у сесійній залі Шепетівської міської ради. Ведуча модуля Олександра Кондратюк провела засідання сесії міської ради.

Доповідачі презентували свої проекти рішень, а інші молоді лідери спробували себе у ролі депутатів та провели голосування.

Після цього учасники заходу відвідали малу залу засідань виконавчого комітету Шепетівської міської ради, де пройшла наступна частина навчального модулю. Старшокласники спілкувалися за чаєм зі смаколиками, обмінювалися ідеями розвитку свого міста та України, ділилися планами на майбутнє. Нині створити в Україні ФОП https://big-time.com.ua/uslugi-dlya-biznesa/uslugi-dlya-fizicheskix-lic/registraciya-flp-fop-chp/ не проблема головне знайти сферу діяльності. яка буде затребувана на ринку.

Наступним став дослідницький модуль, у ході якого учасникам збору провели оглядову екскурсію у Краєзнавчому музеї Шепетівки. Так пройшла частина збору «Дослідження виміру участі лідерів учнівського самоврядування у збереженні спадщини і культури рідної землі». Під час креативного модулю у малій актовій залі міського будинку культури діти переглянули виставу «Новенька з Цвітохи» та обговорили питання протидії булінгу.

Завершився збір тренувальним модулем — створенням спільної арт-інсталяції на тему «Самоврядування — це МИ» та презентацією проекту Шкільне Телебачення, яка пройшла у Шепетівській загальноосвітній школі I–III ступенів №1 ім. М. Островського.

Після обіду учасники регіонального збору лідерів та координаторів учнівського самоврядування Хмельницької області роз’їхалися по домівках з новим досвідом та знаннями.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

Останнє редагування 05 квітня 2019, 19:36
0
репостів
0
репостів