Розділ Суспільство

У виконкомі обговорювали питання національно-патріотичного виховання

Автор 25 березня 2019, 15:16

Головний спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Зоя Калініченко провела засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Шепетівській міській раді.

Члени ради заслухали інформацію голови  молодіжної  громадської  організації  «Окрема тактична  група -23» та наукового співробітника  Хмельницького обласного літературно-меморіального музею Миколи Островського про проведену  роботу в 2018 році  щодо військово-патріотичного виховання дітей та молоді в Шепетівці і підготовку молоді до служби в армії.

Голова молодіжної  громадської  організації  «Окрема тактична   група-23» Олена Драчук розповіла присутнім, що протягом 2018 року члени організації взяли участь у  заходах різних рівнів. Починаючи з міських і закінчуючи Всеукраїнськими. У лютому наймолодші учасники об’єднання вибороли друге місце на щорічних змаганнях  «Бойова готовність» у м. Фастів Київської області. Протягом всього року старші хлопці брали участь у навчальних семінарах під назвою «Кузня захисників України», де навчалися за різними напрямками («тактика», «рукопаш», «виживання», «історія»).

Влітку найприємнішим як завжди було таборування. Цьогоріч це відбувалося у м. Ямпіль Вінницької області та с.Репужинці Чернівецької області. У м. Хмельницький брали участь у  Школі молодших інструкторів та командирів, а восени свої знання перевіряли на щорічній Всеукраїнській військово-патріотичній грі «Вояцький дух», де посіли з двадцяти учасників п’яте місце. Завершенням та підсумком роботи за рік був Всеукраїнський форум «Досвід мужніх України». На форумі тут організація отримала сертифікат постійного члена Всеукраїнського Об’єднання Військово-Патріотичних Організацій.

Антоніна Кротович  – науковий співробітник музею Миколи Островського розповіла членам координаційної ради, що працівниками закладу  проводяться заходи із вшанування пам’яті полеглих у російсько-українській війні героїв, до державних свят у рамках проведення загальноміських заходів для учнівської та студентської молоді проводяться кінолекторії та інші заходи патріотичного спрямування.

Під час засідання члени ради обговорили питання про хід проведення ремонтних робіт у приміщенні для занять клубу патріотичного виховання.

Наприкінці зустрічі члени координаційної ради запропонували ряд заходів для покращення організації національно-патріотичного виховання дітей та молоді протягом 2019 року.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

Останнє редагування 25 березня 2019, 15:22
0
репостів
0
репостів