Розділ Суспільство

Суд вирішив, що на відсутнього працівника зарплату нарахували випадково

Автор 22 грудня 2018, 11:42

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким виправдано Щ. за частиною другою статті 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України за відсутністю складу злочину в її діях.

Кримінальне провадження стосовно Щ. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 (службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, складання та видача службовою особою завідомо неправдивих документів) КК України – закрито у зв’язку зі звільненням її від кримінальної відповідальності. Звільнено Щ. від кримінальної відповідальності на підставі ст. 45 КК України у зв'язку з дійовим каяттям.


Реклама: Найвисокоясніші кухні зі шпона ви можете придбати тут https://profimebel.com.ua/kukhni-iz-shpona. Виглядають як з натурального дерева, а коштують значно менше.


Згідно вироку, в листопаді 2017 року, обвинувачена, будучи службовою особою, достовірно знаючи про відсутність без поважних причин на роботі в робочий час свого підлеглого, з метою незаконного отримання ним заробітної плати, умисно, власноручно внесла до офіційного документа– табелю обліку відпрацювання часів по днях місяця завідомо неправдиві відомості. Здійснивши у такий спосіб службове підроблення вищевказаного офіційного документа – табелю обліку відпрацювання годин за листопад 2017 року, Щ. підписала вказаний підроблений нею документ та подала до бухгалтерії зазначеної установи. 

Таким чином, підробила офіційний документ.

За ч. 2 ст. 191 КК України Щ. виправдана, оскільки не встановлено жодного доказу, що діяла з корисливих мотивів.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 23 грудня 2018, 15:10
0
репостів
0
репостів