Розділ Суспільство

Шепетівській Спілці поляків України відмовили у позові до міського голови

Автор 27 червня 2018, 18:04

У Шепетівський міськрайонний суд звернувся місцевий осередок Спілки поляків України із адміністративним позовом до Шепетівського міського голови про визнання протиправною його бездіяльність під час голосування на сесії міськради щодо питання продажу Спілці землі.

Спілчани пояснюють, що володіють будівлею у райцентрі і для її обслуговування в 2007 році їм в оренду на 49 років передали земельну ділянку. Протягом 2016-2017 років позивач тричі звертався до мера з проханням продати ту землю у власність, утім, тричі проект рішення «Про продаж земельної ділянки Шепетівському осередку Спілки поляків України», що виносили на сесію на погодження міським депутатам, не набирав необхідної кількості голосів. При цьому міський голова під час голосування щораз «утримувався» – таку позицію у Спілці вважають бездіяльністю й просили суд визнати її протиправною.

Представник відповідача позов не визнала, заявивши, що міський голова діяв у межах повноважень і згідно із законодавством.

Оцінивши докази у справі, суд також прийшов до висновку, що адміністративний позов спілчан необґрунтований і задоволенню не підлягає. «Шепетівський міський голова при розгляді сесією міської ради проекту рішення про продаж земельної ділянки Шепетівському осередку Спілки поляків України діяв на підставі, у межах своїх повноважень та у спосіб, що визначені Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламентом Шепетівської міської ради, брати участь у голосуванні, яким чином голосувати є правом, а не обов'язком міського голови», – зазначає у рішенні суд.

Вінницький апеляційний адміністративний суд, до якого Спілка оскаржувала рішення, залишив його без змін.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

0
репостів
0
репостів