Розділ Суспільство

Лісівники та полісмени проводять спільні рейди щодо незаконної вирубки ялинок

Автор 12 грудня 2017, 18:08

У зв’язку з тим, що в Україні розпочинається передноворічна ялинкова кампанія, на території м. Шепетівка та Шепетівському районі проводяться спільні рейди поліцейських та лісовиків щодо попередження незаконної вирубки хвойних лісових насаджень.

Для тих, хто все ж таки вирішив збагатитися незаконним промислом, повідомляємо, що за нелегальну заготівлю і продаж новорічних ялинок, слідує покарання.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 № 665 «Такса для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників до ступеня припинення росту» відшкодовується шкода за незаконне вирубування хвойних дерев віком до 41 року в грудні-січні.

Крім того, згідно зі статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення лісо порушники сплачують ще й штраф за незаконну рубку хвойних дерев у розмірі від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 грн), а посадові особи від семи до дванадцяти неоподаткованих мінімумів (119-204 грн).

Статтею 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу» визначено, що незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах – карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів (5100-8500 грн) доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

0
репостів
0
репостів