Розділ Суспільство

93 га землі на Шепетівщині повернули громаді

Автор 12 червня 2017, 14:45
 
На території регіону поширеними є випадки передачі органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування земель суб’єктам господарювання із порушенням вимог закону. Так, прокуратурою області встановлено, що на підставі розпорядження Шепетівської районної державної адміністрації у 2014 році приватному підприємству передано в оренду 93 га земель сільськогосподарського призначення як невитребувані земельні частки (паї), що розташовані на території Вовківецької сільської ради за межами населених пунктів.
Земельні ділянки використовувались підприємством для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. 

Виявилось, що вказані землі відповідно до документації із землеустрою на окремі земельні частки не розділялись та ще у 1995 році рішенням сільської ради передано у колективну власність спілці селян. 

З урахуванням цих обставин, районна державна адміністрація передала зазначені землі приватному підприємству неправомірно. 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Андрій Гаврилик, вказані обставини стали підставою для звернення прокуратури області до господарського суду з позовом про визнання недійсними розпорядження райдержадміністрації та договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею 93 га вартістю 2,6 млн. грн. 

Постановою господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 
На виконання рішення суду реєстрацію вказаних договорів оренди скасовано.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
0
репостів
0
репостів