Розділ Суспільство

Відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Автор 10 травня 2017, 16:23

У вівторок, в Шепетівці відзначили 72-гу річницю Перемоги над нацизмом у Європі. Вшанування полеглих розпочалося з покладання квітів в місцях братських могил та військових  похованнь на території міста.

Урочисті заходи продовжилися біля меморіального комплексу «Вічний вогонь», де відбувся мітинг ‑ реквієм: «Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє  життя людино!».

Захід відбувся за участі міського голови Михайла Полодюка, першого заступника міського голови Володимира Вихівського, секретаря міської ради Миколи Кикотя, керуючого справами виконавчого комітету Василя Рачука, помічника народного депутата України Романа Мацоли Ірини Топчій та голови райдержадміністрації Романа Підопригори і голови районної ради Петра Дзяворука.

Також, у мітингу взяли участь  голови міської та районної  громадських  організацій ветеранів війни Володимир Чікін і Олександр Лукашенко, представники громадських організацій, депутати та численна громада міста.

У своєму зверненні міський голова зазначив, що війна, яка сьогодні триває на теренах України, змусила нас  по-іншому сприймати та розуміти  Другу світову війну та ціну яку мала перемога у ній. Наголосив на важливості вшанування загиблих та підтримці  і турботі про ще живих учасників бойових дій, яких у Шепетівці залишилося всього 37 чоловік. Михайло Іванович звернувся до ветеранів, які змогли відвідати урочистості, зі словами вдячності.  Та від усієї громади побажав  здоров'я  і довголіття,  спокою, миру та благополуччя у родинах. А усім присутнім, насамперед ‑ миру.

Після урочистого салюту та хвилини мовчання за загиблими в Другій світовій війні та в бойових діях на сході України відбулось  покладання квітів до меморіалу.

Після завершення заходу, ветеранів які знаходяться вдома та в лікувальних закладах відвідали  спеціальні делегації, які привітали учасників бойових дій з Днем перемо́ги над наци́змом у Дру́гій світові́й війні́ та вручили матеріальну допомогу.

Також, на плоші Героїв Майдану було розміщено виставку літератури присвячену подіям Другої світової війни під назвою «Уклін живим, загиблим слава!» та виставку робіт учнів Дитячої художньої школи - «День Перемоги очима дітей».

Підтвердженням переосмислення сучасними українцями значення Другої світової війни та перемоги є й те, що після завершення усіх урочистостей, люди сім'ями та окремо діти продовжували приносити квіти до меморіалу та вшановувати бійців.

Інформаційний відділ Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів