Розділ Суспільство

Шепетівка долучилась до Всеукраїнської екологічної акції

Автор М. Маєвський 15 березня 2017, 18:41
Первоцвіти – посланці весни. Їх збір  дуже шкідливий для природи тим, що не дає можливості рослинам створити насіння.  Зірване стебло з трьома первоцвітами означає загибель 45-60 насінин. І, як наслідок, відсутність нових рослин.  Наприклад, для того, щоб з насіння конвалії виросла доросла квітуча рослина, необхідно 7- 8 років.

З метою припинення незаконного збирання, транспортування та продажу рідкісних ранньоквітучих рослин, щороку в Україні проводиться Всеукраїнська екологічна акція «Первоцвіт» із залученням працівників Національної поліції, лісової охорони, представників центральних органів виконавчої влади, до функціональних обов’язків яких входить охорона та контроль за використанням видів рослин, занесених до Червоної книги України та інших природоохоронних списків.

На жаль, збирачі первоцвітів не реагують на заборону. Днями в лісах з’явилося чимало відпочивальників, які попутно зривають ці квіти. Тож закликаємо усіх небайдужих громадян приєднатися до операції «Первоцвіт», виявити екологічну свідомість – не зривати, не продавати і не купувати перших весняних квітів й не плюндрувати довкілля. Це ж саме радьте іншим, аби зберегти унікальну українську природу. Відмова кожного з нас купувати квіти, які перебувають під загрозою зникнення, дасть їм шанс цвісти щовесни.
0
репостів
0
репостів